Ja, je leest het goed; niet Tom & Jerry maar Ben & Jerry's - weet je wel, dat bedrijf van het overheerlijke ijs waar je maar niet vanaf kan blijven zijn druk bezig met het ontwerp van de Ben & Jerry's x Nike SB Dunk "Chunky Dunky". Nou vinden wij de naam opzich al geniaal, maar de schoen zelf is al helemaal niet in woorden uit te drukken. Wij zouden dit paartje dan ook direct in een sneaker display stoppen en 'm een prominent plekje geven tussen de rest van de verzameling.

In de afgelopen jaren heeft de voedingsindustrie zich steeds meer gericht op de wereld van de sneakers, met opmerkelijke namen als Arizona Iced Tea en TWIX die zich hebben gericht op het ontwerpen van een collab. Na het zien van deze unofficial foto's van de Ben & Jerry's collab weten wij vrijwel zeker dat deze release bovenaan dit lijstje zal komen te staan.

De Dunk Low lijkt al tijden het geschikte model te zijn voor krankzinnige colorways, in dit geval heeft Ben & Jerry's de schoen voorzien van één van hun meest populaire smaken - de "Chunky Monkey" - waardoor de colorway dan ook de bijpassende naam "Chunky Dunky" heeft gekregen - hoeven we niet uit te leggen toch?

Overlays met koeienprints verwijzen naar de bekende verpakking van het merk, evenals de kleuren blauw en groen waarmee de schoen voor een groot deel van is voorzien is een verwijzing naar het kleine bekertje. Het meest in het oog springende detail zijn toch wel de gele swooshes die lijken te druppelen alsof ze smelten. De schoen maakt verder gebruik van levendige inlegzolen die zijn voorzien van diverse kleuren als groen, blauw, roze, paars, rood en oranje. De branding is op een speelse wijze uitgevoerd, in grotere grovere letters dan we gewend zijn.

Voorlopig is het nog even genieten van deze eerste foto's, een releasedatum zal spoedig volgen. Check dus regelmatig onze sneaker releasekalender voor updates!

Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur