Tim
Geschreven door
Tim

Team Sneaker Squad is niet alleen gek op sneakers, maar wij zijn ook niet vies van een lekker potje gamen op z'n tijd. Onze roots liggen in de stad Leiden en laat daar nou juist één van de betere Call of Duty spelers in Nederland vandaan komen, namelijk BacoBeekie.

Naast zijn baan bij Defensie, waar hij werkt bij de Koninklijke Marechaussee, is BacoBeekie ook onderdeel van het Esports Defensie team van het Ministerie van Defensie. Hij streamt zijn Call of Duty gameplay op de streamingsite Twitch, waar hij op dit moment voornamelijk de Call of Duty Battle Royale game Warzone II speelt, op de nieuwe op Amsterdam geïnspireerde map Vondel en Ashika Island. Voor iedereen die niet weet wat Warzone precies voor game is, scroll dan even naar beneden voor uitleg over dit spel.

Onder het motto "Support Your Locals" hebben we samen met BacoBeekie een BacoBeekie x Sneaker Squad Twitch Borrel georganiseerd. Op zaterdag 12 augustus vanaf 21:00 uur is iedereen welkom op het Twitch kanaal van BacoBeekie, alwaar de avond gevuld zal worden met flitsende gameplay en gezelligheid, onder het genot van een drankje. Borrel jij met ons mee?

Sneaker Squad Twitch Stream Bacobeekie 12 augustus
Sneaker Squad

Maak tijdens de stream kans op een tal van prijzen

Naast een gezellige avond vol gamen en lol trappen geven we ook diverse prijzen weg, wat dacht je van 4 waardebonnen t.w.v. 50 euro, vrij besteedbaar op de website van Nike.nl en een paar Air Max 1 sneakers in jouw maat?

Kans maken op één van deze prijzen? Zorg dan dat je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  1. Volg de Twitchpagina van BacoBeekie
  2. Volg Sneaker Squad op Instagram
  3. Zorg dat je zaterdag 12 augustus vanaf 21:00 uur van de partij bent tijdens de livestream
  4. Is de stream begonnen en zit je in de chat van Twitch? Typ dan "SneakerSquad" om mee te doen aan de giveaways

De prijzen zullen tijdens de livestream worden verloot onder de kijkers. Zorg dus dat je aanwezig bent én dat je aan de bovenstaande voorwaarden voldoet. Mocht jij uitgeloot worden en je voldoet niet aan de bovenstaande voorwaarden, dan zal de prijs opnieuw worden verloot onder een van de kijkers.

Welke Nike Air Max 1 sneaker er verloot gaat worden houden we nog even geheim. Uiteraard kan je er zeker van zijn dat de sneaker in de smaak zal vallen.

Sneaker Squad x Baco Beekie Twitch Prijzen

BacoBeekie stats & info

Naam
Dustin Beek
Leeftijd
27
Beroep
Marechaussee
Geboren in
Leiden
Resurgence Kill Record
47 (quads)
KD (Kill Death Ratio)
4.72
Twitch kanaal
twitch.tv/bacobeekie
Instagram
instagram.com/bacobeekie

Yo Beekie! Kan je jezelf eens kort voorstellen?

Ik ben Dustin Beek, 27 jaar oud. Geboren en getogen in Leiden en inmiddels 2 jaar woonachtig in Zoeterwoude samen met mijn vriendin Monique en mijn 2 maanden oude dochter Liv. Ik werk sinds 2015 bij Defensie, als onderdeel van de Koninklijke Marechaussee, waar ik tot de dag van vandaag nog geen spijt van heb. Op dit moment ben ik werkzaam op Schiphol.

Mijn hobby's zijn gamen, fitnessen, leuke dingen doen met vrienden en natuurlijk genieten van mijn gezin. De naam BacoBeekie is ontstaan door mijn favoriete drankje Bacardi en doordat iedereen mij daardoor zo begon te noemen.

Hoe lang speel je al Call of Duty en wat vind je er zo leuk aan?

In 2015 ben ik door mijn collega's begonnen met het spelen van Call of Duty. Zij speelde Call of Duty Black Ops III en vroegen of ik ook een paar potjes wilde meespelen. Ik had het spel destijds nog nooit aangeraakt, maar besloot toch maar een paar potjes mee te doen. Mijn collega's keken hun ogen uit. Een van hen vroeg hoeveel uur ik dit spel per dag speelde. Ik vertelde dat dit de eerste keer was dat ik het spel Call of Duty had aangeraakt. Je kan al raden dat zij dit niet geloofden. Toen ik hen vertelde dat ik thuis niet eens een game console had staan, adviseerden ze mij dat ik er heel snel één aan moest schaffen - wat ik uiteindelijk ook deed.

Toen ik zelf een Playstation 4 en het spel Call of Duty Black Ops III had aangeschaft was ik gelijk verkocht. Ik merkte direct dat ik gemaakt was voor het FPS (First Person Shooter) genre en dat ik overduidelijk een competitive mindset had. Sindsdien is de competitive mindset ook nooit meer weggegaan.

Het spel Call of Duty trekt mij vooral vanwege de "Fast Pace" en het kunnen uitspelen van je enemies op verschillende manieren. Ik ben toen ook samen met een van mijn beste maten gaan grinden om hoger te komen op de leaderboards. Zo stonden wij op gegeven moment top 250 van de wereld met Hard Core Domination. Later ben ik de GameBattles gaan oppakken in de MLG-ladders (Major League Gaming) om te plaatsen voor toernooien. Ik ben toen tijdelijk even overgestapt op Fortnite toen de Battle Royale gamemode uitkwam, maar maakte met de release van Call of Duty: Warzone 1 Verdansk een comeback.

Sneaker Squad Twitch Stream Bacobeekie 12 augustus
Sneaker Squad

Hoe ben je ooit begonnen met streamen op Twitch?

Om heel eerlijk te zijn wist ik in het begin helemaal niks af van het streamen of de verschillende platformen. Mijn beste vriend gooide een keer een balletje op dat mensen het wel tof zouden vinden om mijn gameplay te zien op een live stream. Ik verklaarde hem eerst voor gek, maar op gegeven moment dacht ik vooruit! Ik ben vervolgens begonnen met streamen op Twitch toen ik nog op mijn Playstation 4 speelde.

Zoals iedereen die begint met streamen weet, is het begin het lastigst. Je hebt geen kijkers en staat ergens beneden aan de lijst van alle andere streams die meer kijkers hebben dan jij. Als ik heel eerlijk ben, geef ik helemaal niks om statistieken. Ik heb altijd gezegd, dat als mensen het leuk vinden om te kijken ze meer dan welkom zijn. Is het niet jouw ding, dan kunnen ze natuurlijk stoppen met kijken - even goede vrienden. Geen druk, geen verplichtingen, niks.

Uiteindelijk begon ik mijn setup te upgraden. Ik kocht een game-pc, een camera, een microfoon en nog een extra monitor om het mijzelf wat gemakkelijk te maken. Ik zorgde dat ik een mooie overlay had voor mijn OBS (Open Broadcaster Software) en zorgde voor wat standaard alerts. Langzaam kwamen de eerste kijkers binnen, waarbij sommige kijkers bleven hangen en sommige je maar een paar keer zag (zoals meestal met het streamen gebeurd). Langzaam stegen de cijfers en werd het drukker in de chat. Ik vond het mooi om te zien dat mensen het leuk vinden om naar mijn gameplay te kijken en dat er mensen zijn die waarderen wat je voor hun doet en zich welkom voelen binnen de community.

Ook heb ik een aantal mensen in het echt gezien tijdens een community-dag die ik samen met een mede-streamer heb georganiseerd. Dan zie ik ook eindelijk een keer het gezicht achter de Twitchnaam van je followers. Het was dope om te zien dat mensen het een topdag vonden. Dat is eigenlijk waarvoor ik het allemaal doe - een community waarbij iedereen zich prettig voelt en waarbij je mensen kan entertainen.

Sneaker Squad Twitch Stream Bacobeekie 12 augustus
Sneaker Squad

Kun je ons wat meer vertellen over het Defensie Esports team waar je lid van bent?

Zeker! Binnen Defensie zijn er behoorlijk wat militairen die in hun vrije tijd graag een potje gamen. De beste spelers van Call of Duty: Warzone, Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) en Valorant hebben we bij elkaar gebracht om uit te komen voor het Esports Defensie team.

Het Esports Defensie team is opgericht zodat volwassenen en jongeren via dit gaming-platform in contact kunnen komen met militairen en Defensie. Dit gebeurt onder andere door de toernooien die wij organiseren, het streamen op Twitch en ook staan wij meerdere keren per jaar op beurzen met onze eigen Esports Defensie stand.

Esports defensie bacobeekie

Wat kunnen verwachten tijdens de BacoBeekie x Sneaker Squad Twitch Borrel?

Wat je kan verwachten 12 augustus? 1 woord: Escalatie! Het is misschien wel een van de leukste streams om te doen. De stream gaat als volgt: Ik speel met mijn 3 Twitch moderators Warzone Resurgence op de map Vondel of Ashika (hangt ervan af welke map op dat moment quads playlist heeft). De chat kan doormiddel van donaties (Abonnees, bits of geld) het spelende team een drankje laten nemen. Dat kunnen slokken, atjes of zelfs shotjes zijn. Je zult begrijpen dat op een bepaald moment de gameplay en de scherpheid achteruit gaan, waardoor escalatie en grappige content gegarandeerd is.

Ook wordt er aan bepaalde hoeveelheden donaties, extra leedvermaak toegevoegd. Hoe dat er precies uit zal gaan zien houden wij nog even geheim en zien jullie tijdens de stream. Tijdens de stream worden ook meerdere giveaways weggegeven aan de volgers die op het moment van de loting aanwezig zijn in de stream. Kortom: een hele leuke stream die je niet wilt missen!

Ashika Island Warzone

Over het spel Call of Duty en de Battle Royale Warzone II

Call of Duty is een zeer populaire first-person shooter. Het spel biedt intense en meeslepende gameplay, waarbij spelers in de huid kruipen van zogenaamde "operators" tijdens verschillende historische en hedendaagse conflicten. De games bevatten spannende single player campagnes met een filmisch verhaal en adrenalinepompende multiplayer modes, waarin spelers het tegen elkaar opnemen in teams of free-for-all matches. Call of Duty staat bekend om zijn realistische graphics, diverse wapens en snelle actie, waardoor het al jaren lang een van de populairste franchises is onder gamers over de hele wereld.

BacoBeekie speelt Call of Duty: Warzone, een free-to-play battle royale spel dat in maart 2020 werd uitgebracht. Warzone is onderdeel van de grotere "Call of Duty" franchise, ontwikkeld door Infinity Ward en Raven Software, en uitgegeven door Activision. Warzone heeft een enorme open wereldkaart waar 150 spelers op afkomen om het tegen elkaar op te nemen in een last-team-standing setup. Spelers zoeken na een dropping per parachute naar wapens, uitrusting en geld terwijl ze proberen te overleven en tegenstanders uit te schakelen.

Op 12 augustus speelt BacoBeekie Resurgence op de map Ashika Island. Ashika Island is een nieuwe map die werd geïntroduceerd in Call of Duty: Warzone 2.0 voor de Resurgence battle royale modus. De map is kleiner dan de vorige en biedt een snellere, meer fast paced spelervaring.

Het fictieve Ashika Island was oorspronkelijk bedoeld als vakantieoord, maar werd in de jaren 90 verlaten. Het wordt nu gebruikt door een militante groep om wapens te vervoeren. De kaart bevat verschillende bezienswaardigheden, waaronder een haven, een hotel, een onderzeebootbasis en meer.

Wat is Twitch

Nog nooit van Twitch gehoord?

Twitch werd in juni 2011 opgericht door Justin Kan en Emmett Shear onder de naam "Justin.tv". Oorspronkelijk was Justin.tv een algemeen live streaming platform waar mensen 24/7 hun leven konden uitzenden. Ze merkten echter dat een van de populairste categorieën op het platform gamen was. het duo besloot een aparte website te maken die alleen gewijd was aan videogame livestreaming, en zo werd Twitch.tv geboren.

Twitch werd al snel populair onder gamers en liefhebbers van games. Het platform bood gamers een plek waar ze hun skills konden laten zien, in realtime met hun publiek konden chatten en een community rond hun favoriete games konden opbouwen. In de loop der jaren evolueerde Twitch en introduceerde het functies zoals Twitch Partnerships, waarmee streamers hun content te gelde konden maken via advertenties, abonnementen en donaties.

In 2014 zag Amazon het potentieel van Twitch en nam het over voor bijna 1 miljard dollar. Deze overname verstevigde de positie van Twitch als het toonaangevende live streaming platform voor gamers en hielp het bereik wereldwijd uit te breiden.

Wat kan ik met Twitch

Hoe werkt Twitch precies en wat kan ik als kijker doen op Twitch?

Twitch host live streams waar makers van inhoud, ook wel bekend als content creators en "streamers", zichzelf streamen terwijl ze videogames spelen of andere activiteiten ondernemen. Kijkers kunnen op deze livestreams afstemmen en de actie in realtime volgen. Elke streamer heeft zijn eigen kanaal op Twitch. Kanalen fungeren als de uitzendruimte van het individu en kijkers kunnen hun favoriete streamers volgen om meldingen te ontvangen wanneer ze live gaan.

Een van de unieke aspecten van Twitch is de interactieve aard van het platform. Kijkers kunnen deelnemen aan de live chat naast de stream en communiceren met de streamer en andere kijkers. Dit creëert een gevoel van gemeenschap en betrokkenheid. Ook heeft Twitch zijn eigen set emoji's die "emotes" worden genoemd en die in de chat worden gebruikt om reacties, emoties of steun voor de streamer uit te drukken.

Twitch biedt streamers verschillende manieren om geld te verdienen aan hun content. Dit omvat inkomsten uit advertenties, abonnementen (kijkers kunnen zich abonneren op een kanaal voor exclusieve voordelen), donaties en sponsoring.

Tim
Geschreven door
Tim