De officiële foto's van de Nike Air Max 1 Tinker Schematic "Black" zijn binnen!

De officiële foto's van de Nike Air Max 1 Tinker Schematic "Black" zijn binnen!

Vorige week lieten we jullie de foto's zien van de Nike Air Max 1 Tinker "Schematic" White, waarna Nike nu officiëël heeft bevestigd dat ze ook een Black-versie zullen gaan droppen. We werpen vandaag een eerste blik op de officiële foto's van dit paartje.

Het lijkt erop dat deze maand in het teken staat van releases voorzien van schetsen, zo komt nike deze maand naast de Schematics ook al met de Nike Air Max 1 "Sketch", die in een soortgelijke design zijn uitgevoerd. Het design van de schoenen heeft alles te maken met het design proces achter het product, noem het een knipoog naar de gedachtegang van Tinker Hatfield tijdens het ontwerpen van het nu iconische Nike Air Max 1 model

De bovenkant van deze release is bijna volledig voorzien van zwart nubuck en heeft een overvloed aan witte details, variërend van handgeschreven ontwerpnotities op elk individueel gedeelte van de schoen tot aan piping op de kraag. Hoewel de inspiratie achter deze schoenen voor een ieder duidelijk is heeft Nike toch nog maar even duidelijk gemaakt wie de schoen heeft ontworpen, op de hak van de rechterschoen is namelijk de handtekening van Tinker geplaatst met daaronder de datum 9/23/86 - wellicht de datum waarop de definitieve schets werd gemaakt voor de verkoop. 

Het design krijg zijn afronding in de vorm van een zwarte middenzool met nog meer witte aftekeningen en een doorschijnende buitenzool. 

De Schematics hebben tot nu toe nog geen officiële releasedatum, maar aangezien de Nike Air Max 1 "Sketch" zal gaan droppen op 13 Juli gaan wij er gemakshalve maar vanuit dat ook deze sneaker op die datum zal gaan droppen. Check voor de zekerheid regelmatig onze sneaker releasekelander, of check de verkooppagina van deze schoen onderaan deze post.

Nike Air Max 1 Tinker "Schematic" Black
Releasedatum: Zaterdag 13 Juli, 09:00 AM
Verkoopprijs: €150
Colorway: Black/White
Verkooppunten: klik hier