Inmiddels is er een releasedatum bekend voor de Nike Air Max 1 OA "YT Tokyo Maze". De verkoop start op Vrijdag 19 April om 09:00.

Ze heeft het toch maar even mooi geflikt, Yuta Takuman - één van de winnaressen van de Nike "On Air" ontwerpwedstrijd die in 2018 werd gehouden. Het ontwerp van de sneaker is geïnspireerd door de gemeenschap en cultuur van Tokyo. Het ontwerp van Yuta Takuman is dan ook een eerbetoon aan haar thuisstad.

Het ontwerp van Takuman, dat de "Tokyo Maze" wordt genoemd, is geïnspireerd op de schijnbaar eindeloze massa felgekleurde metrolijnen die als een zigzagsteek de stad doorkruisen en forenzen met een verbazingwekkende efficiëntie heen en weer weten te vervoeren.

De bovenkant van de sneaker is overspoeld met patronen: de linker schoen is voorzien van een witte basis met zwarte accenten, terwijl de rechter schoen de rollen omdraait door zwart als basis en wit als de accentkleur te gebruiken. Elke schoen heeft ook een corresponderende tong met een speciale badge. Het ontwerp wordt vervolgens samengebracht door regenboogkleurige veters, witte swooshes op de middenvoet, rode hiel-branding en een zwarte tussenzool met een rode air unit die de iconische Tokyo Tower weerspiegelt.

Naar verwachting zal deze sneaker ergens deze zomer droppen. Hoe nike dit allemaal vorm gaat geven is nog niet duidelijk. Check dus regelmatig onze sneaker releasekalender voor updates!

Nike Air Max 1 OA "YT Tokyo Maze"
Releasedatum: Vrijdag 19 April, 09:00 AM.
Colorway: Black/White/Habanero Red
Verkoopprijs: €130
Verkooppagina: klik hier

Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur