Je mag gerust stellen dat Nederland een Nike Air Max 1 land is, nergens ter wereld is de sneaker zó populair als in ons kikkerlandje. Als je bijvoorbeeld de verkoopresultaten van Nike in de Verenigde Staten bekijkt zien we de Air Max 1 niet eens terugkomen in de top 3, het zal je dan misschien ook verbazen dat in 2019 de Nike Air Max 270 daar het hardst over de toonbank vloog. Dit kan dus ook een van de redenen zijn waardoor de Air Max 1 in Nederland de laatste tijd wat minder liefde krijgt en er amper nieuwe colorways worden gedropt.

Los van de Denham x Nike Air Max 1 die binnenkort gaan droppen is er weinig nieuws te melden over de Air Max 1. Helaas moeten wij onze volgers dagelijks teleur stellen als ons gevraagd wordt of er nog leuke AM1's uitkomen. Des te vetter is het om nieuwe foto's voorbij te zien komen van een paartje die wij niet hadden zien aankomen: deze Nike Air Max 1 "Multi".

De sneaker waar we vandaag een blik op werpen heet terecht de Air Max 1 "Multi". Of deze naam ook zo zal blijven is helaas nog niet bekend, maar wij vinden 'm wel toepasselijk. De sneaker maakt namelijk gebruik van een breed scala aan kleuren. Qua toegepaste materialen zien we dat er wit mesh gebruikt is op de toe box , dat de overlays aan de bovenkant van suede zijn gemaakt en dat de mud guard die langs vrijwel de volledige schoen loopt van leer is.

Als we het over de kleuren hebben zien we dat de toe box en de kraag wit zijn gekleurd, de overlays aan de bovenkant zijn uitgevoerd in het geel en bruin, ook de bovenste veteroogjes delen deze kleur met een kleine toevoeging van mint green. De Swoosh en de mud guard zijn uitgevoerd in het zwart, de achterkant is diep blauw gekleurd. De branding op de hak is net als de bovenste veteroogjes gekleurd in het mint green.

Als we kijken naar de aanvullende details zien we dat er is gekozen voor een gespikkelde zool, wat prima afsteekt tegen de multicolor bovenkant van de sneaker. De veters zijn minstens zo opvallend, deze zijn extra dik uitgevoerd en hebben wel iets weg van de ACG-lijn die Nike voert ten behoeve van de avontuurlijkere klanten. Als laatste detail zien we de buitenzool uitgevoerd worden in maar liefst vier kleuren die allemaal terug te vinden zijn in de bovenkant van de schoen.

Een releasedatum ontbreekt nog. De foto's komen uit Azië waar men spreekt van het feit dat de releasedatum buiten de grenzen al bijna een feit is. Of zij hiermee doelen op de Verenigde Staten of Europa is nog niet bekend. Wij houden je uiteraard op de hoogte op onze sneaker releasekalender, ons blog voor het laatste sneaker nieuws of onze Facebook pagina.

Nike Air Max 1 "Multi"
Releasedatum: nog niet bekend
Stijlcode: CZ8140-001
Verkoopprijs: €140
Colorway: MULTI-COLOR
Verkooppagina: bekijk hier de verkooppunten



Stephan
Geschreven door
Stephan