Het is bijna Saint Patrick's Day, ook wel St. Patty's Day genoemd. Het is een culturele en religieuze viering dat men viert op 17 maart, de traditionele sterfdatum van Saint Patrick (ca. 385 - ca. 461), de belangrijkste patroonheilige van Ierland. Saint Patrick's Day is een officiële feestdag in de Ierse Republiek, Noord-Ierland, de Canadese provincie Newfoundland en Labrador en het Britse overzeese gebied Montserrat. Het wordt ook op grote schaal gevierd in het Verenigd Koninkrijk, Canada, de Verenigde Staten, Brazilië, Argentinië, Australië en Nieuw-Zeeland. Saint Patrick's Day wordt in meer landen gevierd dan enig ander nationale feestdag. Reden genoeg voor Nike om eens een paartje Nike Air Max 90 om te toveren tot ware St. Patty's Day stappers in de vorm van deze Nike Air Max 90 "St. Patty's Day".

De Nike Air Max 90 is bedekt met een colorway die gebruik maakt van verschillende tinten groen, voorzien van klassiek wit gaas waardoor de overlays er extra uitknallen. Bovendien staat het traditionele klavertje vier prominent op de mud guard. Een subtiele goudtint is toegepast op de Air Max-letters aan de zijkant en het logo van de binnenzool. We gaan er overigens van uit dat Nike met nog meer modellen dan alleen de Air Max 90 op de proppen gaat komen, het komt zelden voor dat Nike met slechts één release komt als het een feestdag eert.

De releasedatum zal in Maart van dit jaar vallen. Zodra wij een exacte releasedatum hebben laten we het jullie uiteraard weten via onze sneaker releasekalender, ons blog en onze Facebook pagina.

Stephan
Geschreven door
Stephan