Nike Air Free | Sneaker model | Sneakersquad
Modellen

Nike Free

Met jaren van experimenten achter de rug, biedt de Nike Free trainer-collectie tot op heden de meest comfortabele en technologisch innovatieve combinatie. De schoen is geïnspireerd door lichaamsbeweging op blote voeten. De Nike Free past zich moeiteloos aan op je lichaam en voeten, wat zorgt voor de beste ondersteuning. En met zo'n breed scala aan Nike Free modellen zit er vrijwel voor iedereen wat tussen.

Bekijk onze Nike Free Collectie!

De volgende generatie Nike Free middenzolen beweegt in meerdere richtingen door een volledig nieuw driestetrig patroon, waarbij een nieuwe dimensie van flexibiliteit wordt toegevoegd die je voeten dynamischer maakt bij elke stap. De hak is afgerond om de vorm van je voet na te bootsen en natuurlijk mee te bewegen. Het nieuwe schuim van de middenzool levert ook uitzonderlijk comfortabele demping. Geavanceerd gaas zorgt voor lichte, flexibele ondersteuning en ademend comfort. Flywire overlays integreren met de veters en kunnen worden aangepast voor een adaptieve pasvorm.

De geschiedenis van de Nike Free

De Nike Free schoenen werden oorspronkelijk ontworpen door Tobie Hatfield en Eric Avar. De eerste Free was geïnspireerd door Stanford-atleten die op de golfbaan van de universiteit op blote voeten trainde. In 2002 deed de Nike Campus onderzoek. Zij gebruikte drukmetende inlegzolen die aan de voeten van de atleten werden vastgemaakt, waarbij ze hun gegevens met hoge snelheidscamera's wisten vast te leggen om de voet in beweging te kunnen bestuderen. Na een studie van acht jaar lieten de resultaten het begrip van een 'natuurlijke' landingsstrook zien. De rest is geschiedenis, de Nike Free was geboren!

Bekijk onze Nike Free Collectie!