Rakim Athelaston Mayers, beter bekend als A$AP Rocky is een invloedrijk figuur in zowel de muziek- als de mode-industrie, bekend om zijn uitgesproken stijl en culturele impact. Tijdens zijn carrière is hij actief betrokken geweest bij verschillende spraakmakende sneaker collabs, die hebben geholpen zijn status als mode-icoon te verstevigen.

Een van Rocky's eerste stappen in de sneakerwereld was zijn samenwerking met ontwerper Jeremy Scott voor Adidas Originals. Deze samenwerking stond symbool voor zijn onbevreesde benadering van mode, waarbij hij gedurfde ontwerpen combineerde met streetwear-elementen. Later werkte hij samen met Under Armour waarmee hij de SRLo sneaker uitbracht. 

Onlangs is A$AP Rocky een samenwerking aangegaan met Puma en heeft hij een belangrijke rol gekregen als Creative Director van het merk, waarbij de focus ligt op de samenwerking van Puma met de organisatie van de Formule 1. Deze samenwerking houdt in dat er nieuwe sneakerlijnen worden gelanceerd met Rocky's unieke designs, die wordt gekenmerkt door een fusie van streetwear-elementen met luxe accenten. De ontwerpen hebben vaak gewaagde kleuren en patronen, waarbij premium materialen worden gebruikt om sneakers te maken die opvallen door zowel hun stijl als hun kwaliteit.

We blikken vooruit op de re-release van de Puma Inhale OG sneaker die al een poos niet meer uitgebracht is. Op vrijdag 3 mei zal deze opnieuw droppen in de vorm van de A$AP Rocky x Puma Inhale OG "Summer Melon".

AAP Rocky x Puma

A$AP Rocky blaast op geheel eigen wijze de Puma Inhale OG sneaker nieuw leven in

Vorig jaar was een belangrijke mijlpaal voor A$AP Rocky toen hij werd benoemd tot Creative Director van de Formule 1 x PUMA samenwerking. Om deze nieuwe rol te vieren onthulde hij zijn debuutcollectie tijdens de Grand Prix van Las Vegas. Het promotiemateriaal dat in 2023 werd uitgebracht bevatte een voorproefje van deze aankomende collectie, want toen werd Rocky werd gespot op de Inhale OG sneaker uit de jaren 2000. Op vrijdag 3 mei zal Puma deze sneaker nieuw leven inblazen met de release van de A$AP Rocky x Puma Inhale OG "Summer Melon"

De collectie, samengesteld door A$AP Rocky, combineert innovatieve kledingstukken die zijn befaamde 'Fashion Killa' persona weerspiegelen. Een opvallend item is de op de Formule 1 geïnspireerde bivakmuts met helm, subtiel beïnvloed door Ferrari en versierd met AWGE logo. Hij heeft een afneembare voorkant en een verstelbaar trekkoordsysteem. De collectie is geïnspireerd op vintage racekleding en bevat een trainingspak met fake vetvlekken om het echte racebaangevoel te versterken. Een ander belangrijk item is een paar handschoenen met een keletmotief dat overeenkomt met het ontwerp van de Inhale sneakers. De lancering omvat ook een serie T-shirts, versierd met gordelmotieven en Speedcat-logo's, als eerbetoon aan PUMA's iconische F1-schoenen. Een bijzonder opvallend item is een fluorescerend groene gebreide bivakmuts met een distressed look.

Het pronkstuk van de collectie is natuurlijk de Inhale OG sneaker, opnieuw uitgebracht in zijn iconische originele kleurstelling. Voor deze speciale editie heeft Rocky speciale inlegzolen ontworpen voorzien van retro PUMA branding, maar deze speciale versies zullen beperkt zijn tot slechts 150 paar. De Inhale behoudt zijn low-profile ontwerp en levendige looks. Deze nieuwste versie is voorzien van de klassieke OG colorway, die bestaat uit een cremekleurige nylon mesh basis en de kenmerkende kleurverloop Formstrip aan beide zijden. 

Scoor deze speciale collab op vrijdag 3 mei op o.a. de website van Puma.

A$AP Rocky x Puma Inhale OG "Summer Melon"

May
03
A$AP Rocky x Puma Inhale OG "Summer Melon"

A$AP Rocky x Puma Inhale OG "Summer Melon"

401782-01
Alle verkooppunten
ASAP Rocky x Puma Inhale OG Summer Melon Foto 1
ASAP Rocky x Puma Inhale OG Summer Melon Foto 2
ASAP Rocky x Puma Inhale OG Summer Melon Foto 4
ASAP Rocky x Puma Inhale OG Summer Melon Foto 3
ASAP Rocky x Puma Inhale OG Summer Melon Foto 5
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur