Jordan sneakers

Filters

Air Jordan sneakers voor dames en heren

Als je van sneakers houdt, is het onwaarschijnlijk dat je nog nooit van Air Jordan sneakers hebt gehoord. Air Jordans zijn op dit moment een van 's werelds meest populaire sneakers, het zijn sneakers met misschien wel de rijkste geschiedenis van iedere sneaker die momenteel te koop is.

De eerste Jordan sneaker was de Air Jordan 1. De sneaker werd gelanceerd in 1984, toen basketballegende Michael Jordan de handen ineen sloeg met Nike. De verwachtingen waren laag, de target was in de eerste vier jaar 3 miljoen dollar te verdienen. Het liep echter anders, want in het eerste jaar van de Air Jordan 1 behaalde Nike een omzet van maar liefst 126 miljoen dollar.

Of je nu een die-hard Jordan verzamelaar bent, of net komt kijken. Wij proberen je wat informatie mee te geven over het merk Jordan, de rijke geschiedenis van het merk en natuurlijk informatie over de dikste Air Jordan sneakers van dit moment.

De populairste Air Jordan sneakers door de jaren heen

De best verkochte en meest populaire Air Jordan sneaker is met zekerheid de Air Jordan 1. De eerste sneaker van een legende. Ontworpen door Peter Moore, Tinker Hatfield en Bruce Kilgore. Het werd uitgebracht in 1984 in een Black/Red (BRED) colorway die later werd verboden door de NBA. Later brachten ze een rood-witte colorway uit die wel werd toegestaan door de NBA. Nike zette in de eerste 12 maanden meer dan $ 100 miljoen dollar om met de verkoop van de Air Jordan 1.

De Air Jordan 2 werd uitgebracht in 1986 en ontworpen door Bruce Kilgore. Het is gemaakt in Italië en ontworpen met een faux-hagedissenhuid. In tegenstelling tot de eerste Air Jordan had deze sneaker geen Nike swoosh.

Twee jaar later werd de Air Jordan 3 uitgebracht. Het was de eerste Jordan die Tinker Hatfield in zijn eentje ontwierp. Zijn ontwerp heeft er in feite voor gezorgd dat Nike Michael Jordan niet verloor aan Adidas, waar hij zo goed als akkoord mee was. Het was ook de eerste schoen met het beroemde Jumpman-logo.

In 1989 dropte de Air Jordan 4, die net als de 3 werd ontworpen door Tinker Hatfield. Het was tevens de eerste Air Jordan sneaker die wereldwijd werd verkocht. Michael Jordan droeg deze ook voor "the shot" in Cleveland, iets dat de fans nooit zullen vergeten, want de punten werden hier behaald op de zoemer. Hij won Game 5 en de serie voor Chicago in de eerste ronde van de Play-offs van 1989.

Een jaar later was het de beurt aan de Air Jordan 5, die werd uitgebracht in 1990 en ontworpen door Tinker Hatfield. Het was de eerste Jordan met doorschijnende rubberen zolen en vetersloten. De tussenzool in de vorm van haaientanden is geïnspireerd op gevechtsvliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog.

In 1991 won Michael zijn eerste NBA-kampioenschap op de nieuwe Air Jordan 6. Tinker Hatfield was wederom verantwoordelijk voor het design. Het omvatte ook doorschijnende rubberen zolen en vetersloten.

Jordan ging na de Air Jordan 6 door met het uitbrengen van nieuwe Air Jordan sneakers, maar het succes van de bovengenoemde modellen is moeilijk te evenaren. Het succes van de Air Jordan 1 t/m 6 komt grotendeels door het design, maar ook door het feit dat Michael deze sneakers zelf gedragen heeft tijdens zijn carriere.

Het scheelde weinig of er waren geen Air Jordan sneakers

We moeten David Falk, de agent van Michael die hem van 1984 tot 2003 bijstond bedanken voor het overtuigen van Michael om met Nike in zee te gaan. Jordan is stiekem altijd al fan geweest van Adidas en weigerde aanvankelijk om zich bij Nike aan te sluiten. Toen Michael onvermurwbaar bij zijn keuze bleef, nam Falk contact op met zijn familie. “Ik kon hem niet eens zover krijgen om op dat verdomde vliegtuig te stappen om de Nike-campus te bezoeken. Dus belde ik zijn ouders”, zegt Falk in The Last Dance, een tiendelige documentaireserie over Jordan. Het was Michaels moeder die hem ertoe bracht Nike te bezoeken, wat resulteerde in een deal, inclusief een schoenenlijn - De naam Air Jordan is tevens bedacht door Falk.

De eerste Air Jordan werd 'verboden' door NBA

Op 18 oktober 1984 droeg Michael voor het eerst een Air Jordan-prototype sneaker op het basketbalveld. De kenmerkende rood-zwarte sneakers zouden het jaar daarop gelanceerd worden onder de naam Air Jordan 1. De National Basketball Association (NBA), die zich strikt hield aan de regels voor uniforme kleuren van de sneakers die de atleten mochten dragen, verbood de sneakers en legde Michael een boete op van US $ 5.000 voor elke keer dat hij de schoenen droeg. Nike profiteerde van de beslissing en creëerde met succes een marketingcampagne rond de NBA-regels voordat de Air Jordan I werd gelanceerd.

Check al onze Air Jordan sneakers voor dames en heren

Wij brengen jou dagelijks de beste deals voor Air Jordan sneakers. Of je nu op zoek bent naar Air Jordan sneakers voor heren, of Jordan sneakers voor dames - wij zetten alles voor je op een rij. Ook hebben wij alle Air Jordan sneakers in de sale voor je op een rij gezet, zo mis je nooit de beste deals.