Het Sneaker ABC

Sneaker Termen

ABC
1

Het Sneaker ABC

Wat betekent deadstock?Hoeveel weet jij al over sneakers? Ben jij hier de echte Sneaker Freak...
Weet jij bijvoorbeeld al wat beaters, grails of hypebeasts zijn? In de sneakerwereld kom je het dagelijks tegen, vele sneakertermen, maar vooral heel veel soorten afkortingen. De echte sneakerhead zal ze ondertussen allemaal wel kennen, maar schaam je vooral niet als je een bepaalde term of afkorting nog niet kent.

Sneaker terminlogie

In onze terminlogie-lijst vind je namelijk de meest gebruikte sneakertermen en afkortingen terug die jij in de sneakerwereld kan tegenkomen. Wij zullen deze lijst regelmatig updaten met nieuwe termen, zodat jij hier uiteindelijk alle termen & afkortingen kan terugvinden. Vind jij dat wij iets belangrijks zijn vergeten? Laat het ons dan vooral weten.

Sneaker afkortingen

Vooral op social media wordt er veel gebruikt gemaakt van sneakerafkortingen. Onderling communiceren Sneakerliefhebbers veelal in afkortingen, maar ook vele sneakeradvertenties staan er vol mee. Weet jij bijvoorbeeld al waar 'LPU', een 'WIVAH' of 'DS' voor staat?

Wil je testen hoe grote sneaker freak jij bent?

Test dan jouw sneakerkennis in de leukste sneaker quiz van Nederland Kleine tip: sommige woorden hierboven komen in ook in de quiz voorbij. Wij zijn erg benieuwd naar jouw kennis en score in de quiz.