Sneakerzoekmachine

Mizuno sneakers

Mizuno sneakers voor dames en heren

Ben je op zoek naar een nieuw paartje Mizuno sneakers? Dan ben je bij ons op de juiste plek! Wij hebben alle Mizuno sneakers voor dames en Mizuno sneakers voor heren overzichtelijk voor je op een rij gezet. Of je nu voor de populaire Mizuno Wave Rider, of voor de innoverende Mizuno Sky Medal gaat, wij hebben het voor je. Ook betaal je bij ons nooit teveel, want alle Mizuno sneakers in de sale staan voor je op een rij.

Het 100 jaar oude merk Mizuno heeft een rijke geschiedenis

Soms leest de geschiedenis van Mizuno meer weg als een wetenschappelijk tijdschrift dan als het verhaal van een sportkledingmerk. Decennialang wijdt het Japanse merk zich aan wetenschappelijk onderzoek gericht op het ontwikkelen van toonaangevende sportproducten, en de inspanningen hebben vruchten afgeworpen. Hierdoor is Mizuno, zeker in Japan, onlosmakelijk verbonden met sport en atletische prestaties.

"Iedereen kent Mizuno en we zien de logo's de hele tijd wanneer sportwedstrijden worden gehouden", legt Shigeyuki Kunii, Creative Director bij de Japanse sneakerretailer mita sneakers, uit. Wesley Tyerman, freelance creatief directeur voor Mizuno, drukt een soortgelijk gevoel uit: "Voor mij betekende het altijd sport, kwaliteit en geschiedenis. Veel van mijn favoriete voetbalspelers droegen Mizuno en toen ik opgroeide merkte ik dat mensen die sport serieus namen Mizuno droegen.”


Tot nu toe was Mizuno's aanwezigheid in de sneaker- en lifestyle-scènes minimaal, maar beide markten schreeuwen om de authenticiteit en waardegerichte producten die Mizuno op tafel brengt. Gelukkig evolueert Mizuno en na meer dan 110 jaar is het tijd voor het merk om nieuwe mogelijkheden te verkennen en dingen naar een hoger niveau te tillen. Het doet dit met zijn twee aanstaande projecten: Sportstyle en Kazoku.

Sportstyle is Mizuno's nieuwste tak als het gaat om sneakers die tientallen jaren van wetenschappelijke, op feiten gebaseerde kennis introduceert in frisse en herwerkte Mizuno-ontwerpen die niettemin nog steeds geworteld zijn in moderne stijl. Geïnspireerd door de pure sensatie van ontdekking en de mogelijkheid om de innovatieve technologie van het merk op nieuwe manieren te implementeren, is Sportstyle Mizuno's eigen unieke kijk op hedendaagse sneakers.

Ondertussen is Kazoku - afgeleid van het Japanse woord voor familie - een gemeenschapsinitiatief van gelijkgestemde, door sneaker geobsedeerde merken en retailers die door Mizuno uit heel Europa en Japan zijn verzameld. De leden ontvangen nieuwe en exclusieve Mizuno-releases en werken met het merk aan eenmalige samenwerkingen. Het bredere doel is echter om het sneakerontwerp nieuw leven in te blazen en een gezamenlijke visie te ontwikkelen voor de toekomst van de wereldwijde sneakercultuur.