Sneakerzoekmachine

Saucony sneakers

Saucony sneakers voor dames en heren

Op zoek naar Saucony sneakers? Dat snappen wij helemaal, ze zijn natuurlijk heel dik. Saucony sneakers komen in diverse kleuren, shapes en sizes, waardoor wij deze handig voor jou hebben uitgesplitst in Saucony sneakers voor heren en Saucony sneakers voor dames. Ook mis je bij ons nooit de beste deals, daarvoor check je de Saucony sneakers in de sale.

Saucony sneakers bestaan al sinds 1898

Saucony werd opgericht in 1898 aan de oevers van de Saucony Creek in Kutztown, Pennsylvania. Decennia na de oprichting verhuisde Saucony eind jaren zestig naar Cambridge, Massachusetts, nadat het was overgenomen door Hyde Athletic Industries. Hyde Athletic Industries had al bekendheid verworven door het produceren van schoenen voor PF Flyers en SpotBilt en tilde Saucony eind jaren 70 naar een nieuw niveau toen de Saucony Hornet-sneaker werd gekozen als de beste koop door het gerenommeerde tijdschrift Runner's World. Deze succesvolle periode werd doorgetrokken tot in de jaren 80 toen Saucony zo goed verkocht dat Hyde Athletic Industries zijn naam formeel veranderde in Saucony.

Saucony spreek je trouwens uit als "sock a knee", zoals ook te zien was op verpakkingen in het verleden, waarbij de jaren 80 de hoogtij dagen waren qua succes van de sneakers. Alleen al in dat decennium produceerde Saucony de nu nog iconische sneakers, waaronder de Saucony Jazz uit 1981, de Saucony Shadow uit 1985 en de Saucony Azura uit 1988. Bij elk model was het logo van het merk te zien over de middenvoet, gemaakt om de stromende Saucony Creek na te bootsen. De drie stippen moesten de bekende drie rotsblokken voorstellen.

Een belangrijk moment voor Saucony in hun cruciale decennium van de jaren tachtig was de samenwerking met marathonloper Rod Dixon. Dixon is afkomstig uit Nieuw-Zeeland en verwierf in 1983 wereldwijde bekendheid door de New York City Marathon te winnen. Door samen te werken met Saucony's Engineering Team en de Saucony Jazz te gebruiken als hardloopschoen, groeide het merk uit tot één van de populairste merken op het gebied van hardloopschoenen.

De Saucony Jazz sneaker is nog steeds even populair

Tot op de dag van vandaag is de Saucony Jazz nog steeds heer en meester, op de voet gevolgd door de Shadow. Op het moment van de release werd de Saucony Azura vereerd als een hardloopschoen die bekend staat om zijn lichtgewicht constructie en micro-suède bovenwerk. Aan het eind van de jaren tachtig, toen andere merken hun energie meer staken in het ontwikkelen van zichtbare technologie, hield Saucony zich nog steeds bezig met praktische technologie.