Jordan Air Jordan 1 sneakers

Filters

Air Jordan 1 sneakers

Het verhaal achter de Nike Air Jordan 1 sneakers

1985 was een geweldig jaar, niet alleen omdat Michael Jordan de rookie van het jaar was en speelde in de All-Star-game, maar omdat Nike in dat jaar de Air Jordan 1 sneaker op de markt bracht. The Nike Air Jordan I was de eerste schoen die in de NBA met meerdere kleuren werd gedragen. Peter Moore was de man achter de Air Jordan 1 (en hielp ook met het ontwerpen van de Air Jordan II). Toen Michael Jordan voor het eerst naar de Air Jordan I keek, antwoordde hij: "Ik draag die schoen niet. Ik zal eruitzien als een clown ". Na verloop van tijd was Michael Jordan niet meer zonder de Air Jordan 1’s te zien. Deze schoen was MJ.

Snel na de release van de Air Jordan I, verbood David Stern (commissaris van de NBA) de meest populaire schoen van het decennium die MJ zou dragen. Elke keer dat Michael met deze schoen de baan op stapte, moest hij een paar duizend dollar betalen.

Nike maakte slim gebruik van dit idee en moedigde Michael aan om de schoenen te dragen. Nike nam de boete op haar rekening. De Nike Air Jordan’s werden een icoon en zijn inmiddels nog steeds niet uit het straatbeeld weg te denken.

De Nike Air Jordan 1 Mid neemt steeds meer toe in populariteit

Om welke reden dan ook, de Nike Air Jordan 1 Mid heeft in de loop der jaren niet dezelfde hype gecreëerd als de high's of low's. Tot dit jaar, toen de populariteit van het middensegment enorm steeg dankzij een aantal zeer bewonderenswaardige kleurencombinaties. Dat en het feit dat je geen 700 euro aan een reseller hoeft te betalen om een ​​paartje te kopen, heeft de Nike Air Jodan 1 Mid eindelijk geholpen zijn plaats te vinden in de sneaker-industrie.

Nike Air Jordans 1 voor dames, heren en in de sale

Voor Nike Air Jordans sneakers ben je bij Sneakersquad aan het juiste adres. Wij zoeken voor jou naar alle te gekke Jordan sneakers van alleen de beste webshops en brengen deze samen op ons sneakerplatform. Nooit meer eindeloos zoeken naar de goedkoopste deal. Sneakersquad zoekt op basis van jouw wensen de juiste Air Jordans voor je uit. Ben je op zoek naar dames, heren of sale Jordans modellen? Via het filter-menu aan de linkerkant van de pagina bepaal je zelf je voorkeur en kleur. Of navigeer via onderstaande links naar de pagina van jouw voorkeur:

Nike Air Jordans dames
Nike Air Jordans heren
Nike Air Jordans sale

Voor welke kleur en model ga jij? Ga je voor grijs, wit of zwart? Het Nike Air Jordan 1 Mid model of een High of Low? Check onze Nike Air Jordans sneakers en maak je keus!