Sneakerzoekmachine

Jordan Air Jordan 4 sneakers

Air Jordan 4 sneakers

Na het succes van zijn voorganger leverde Tinker Hatfield in opdracht van Jordan vervolgens een van de meest comfortabele en meest geliefde Air Jordans in de serie af, de Air Jordan 4. Het Jumpman logo maakte zijn tweede verschijning op de tong van de schoen, maar dit keer met het woord “Flight” eronder. De tussenzool en de snit van de schoen is hetzelfde gebleven als zijn voorganger. De zichtbare Air unit en gewatteerde tong en kraag zijn ook overgenomen van de voorganger.

Het nubuck materiaal wordt bij deze sneaker voor het eerst geïntroduceerd en is te vinden aan de bovenkant van de sneaker. De Jordan 4 introduceert voor het eerst nieuw materiaal dat moet zorgen voor het verhogen van het ademend vermogen van de sneaker. Meerdere gedeeltes van de Air Jordan 4 bevatten plastic. De hak met de tekst “Nike Air” is gemaakt van plastic en vergelijkbaar met die van zijn voorganger.

Om de schoen te promoten zijn er een aantal nieuwe commercials opgenomen, die razend populair bleken te zijn. In 1999, tien jaar na de oorspronkelijke release, bracht Nike een aantal Retro Modellen van de Air Jordan 4 uit. De sneakers waren in een dag volledig uitverkocht. Tijdens het dragen van de AJ 4 werd Michael Jordan voor de vijfde keer op rij gekozen tot All Star speler, en werd voor de derde keer op rij topscorer. Zijn gemiddelde aantal punten lag in het seizoen dat hij deze sneaker droeg op 32.5.

In tegenstelling tot de eerste reeks retro Jordans die uit kwamen in jaren 90, zijn de Jordan 4 Retro’s een gigantisch succes. Toen de Air Jordan 4’s in 1999 werden geretro’d in wit / zwart en zwart / grijs werden de mensen pas echt gek. Winkels raakten binnen een mum van tijd uitverkocht.

Voor Air Jordan was dit een reden om de Retro’s uit te blijven brengen. Voor de mensen die niet weten wat een Retro precies is: Een Jordan Retro heeft een vergelijkbaar ontwerp als het oorspronkelijk uitgebrachte model, maar heeft nieuwe kleuren of enkele kleine wijzigingen in het ontwerp.

Air Jordan 4 sneakers kopen?

Koop jouw Air Jordan 4 sneakers via Sneaker Squad. We bieden je een handig overzicht met alle Air Jordan 4 sneakers, voor zowel dames als heren. We zorgen dat je altijd de beste aanbieding krijgt en nooit teveel betaald.