Puma sneakers

Filters

Puma sneakers voor dames en heren

In 1940 kregen de broers Adolph en Rudolf Dassler ruzie, Rudolf koos ervoor om zijn bedrijf Puma voort te zetten, terwijl zijn broer Adolph Adidas oprichte. Hoewel Puma als bedrijf nog in de kinderschoenen stond, wist Rudolf veel over sportschoenen. Voordat Rudolf en Adolph Dassler hun eigen weg gingen, waren ze eigenaar van een schoenenbedrijf Gebruder-Dassler Schuhfabrik.

Puma werd opgericht in 1948 en de eerste schoen die op de markt kwam, was de Atom, een voetbalschoen. Niet lang daarna begonnen veel atleten Puma's te dragen bij belangrijke evenementen. In 1952 droeg hardloper Josef Barthel een Puma terwijl hij een Olympische gouden medaille won op de 1500 meter. In 1956 werd de vormstreep geïntroduceerd en sindsdien is het een handelsmerk van Puma. Het was pas in 1968 toen Puma het inmiddels beroemde "Puma" Cat-logo op de Puma sneakers aanbracht.

Puma heeft in het verleden samengewerkt met wereldberoemde atleten, waaronder Diego Maradonaen en Boris Becker, die in de jaren 80 zijn eigen Puma sneaker kreeg in de vorm van de "Puma Becker" en de "Puma Becker Ace". In 1968 werd de Puma Clyde uitgebracht, een basketbalschoen ontworpen door Walter "Clyde" Frazier.

Door de jaren heen heeft Puma hun modellen naar een hoger niveau getild. In 1991 ontwierp Puma een zogenaamd "Disc" systeem. De Puma had geen veters, maar een verstelbare pasvorm. In 1996 bracht Puma de Puma Cell uit, waarvan wordt gezegd dat het de eerste schuimvrije tussenzool bevat. Vanaf dat moment heeft Puma dit systeem verwerkt in alle nieuwe modellen.

Altijd de nieuwste Puma sneakers voor de beste prijs

Dag in dag uit zijn wij bezig met het verzamelen van de nieuwste Puma sneakers voor dames en puma sneakers voor heren. Ook maken wij een compleet overzicht met alle Puma sneakers in de sale. Ben jij dus op zoek naar nieuwe Puma sneakers? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.