Tim
Geschreven door
Tim

De Adidas Crazy 8 is een populaire basketbalsneaker die door Adidas voor het eerst werd uitgebracht in 1997. Hij werd in eerste instantie gedragen door NBA-basketballer Kobe Bryant tijdens zijn eerste jaren toen hij nog speler was van de Los Angeles Lakers. De Crazy 8 van Adidas staat bekend om zijn opvallende en gedurfde ontwerp, dat ten tijde van de release als baanbrekend werd beschouwd.

Adidas Basketball Hall of Fame's geliefde icoon, de Crazy 8, maakt in 2023 een comeback van jewelste. Met zijn blijvende aantrekkingskracht sinds eind jaren '90 maakt deze klassieke sensatie een heropleving, met een reeks frisse colorways. Terwijl het kenmerkende zigzagpatroon behouden blijft, heeft het ontwerp een moderne update gekregen, waardoor hedendaagse flair naadloos samengaat met gekoesterde nostalgie.

We blikken vooruit op één van de aangekondigde releases, de Adidas Crazy 8 "Team Orange" - die inmiddels ook een releasedatum heeft.

Adidas Crazy 8 Team Orange Foto 3

De iconische Adidas Crazy 8 sneaker maat een comeback op maandag 18 september

Deze re-release is een eerbetoon aan de Tennessee Lady Volunteers basketbalploeg, die de Crazy 8 sneakers droegen tijdens hun triomfantelijke seizoen in 1998. Ze werden beschouwd als een van de beste basketbalteams voor vrouwen en behaalden een onberispelijk record van 39-0, waarmee ze uiteindelijk het nationale kampioenschap behaalden.

Geïnspireerd door tijdloze basketbalesthetiek, hebben de sneakers een bovenwerk van pluche suède en complexe mesh details. Het geborduurde adidas EQUIPMENT embleem op de tong, samen met het klassieke OG Freddy the Foot logo op de kraag, zorgen voor een authentieke retro vibe. Levendige blauwe logo highlights zorgen voor een stoer stijlstatement. Handige pull tabs op de tong en hiel zorgen voor moeiteloos dragen en aantrekken van de sneaker. Een voorgevormde EVA middenzool garandeert comfort. De rubberen buitenzool met Torsion-systeem biedt de hele dag ondersteuning.

Scoor jij deze retro Adidas Crazy 8 sneaker op maandag 18 september? De sneaker dropt via verschillende verkooppunten.

Adidas Crazy 8 "Team Orange"

18
Sep 2023
Adidas Crazy 8 "Team Orange"

Adidas Crazy 8 "Team Orange"

IE7224
Alle verkooppunten
Adidas Crazy 8 Team Orange Foto 4
Adidas Crazy 8 Team Orange Foto 6
Adidas Crazy 8 Team Orange Foto 2
Adidas Crazy 8 Team Orange Foto 5
Tim
Geschreven door
Tim