A Bathing Ape, ook wel bekend onder de afkorting BAPE is een Japans modemerk dat in 1993 werd opgericht door Nigo in Ueno. Het merk uit Tokio staat bekend om zijn rebelse  streetwear en werd al snel een cultureel icoon in Japan en de rest van de wereld. Het merk werd beroemd door zijn gedurfde, opvallende ontwerpen en het iconische apenkoplogo. De stijl van BAPE wordt vaak gekenmerkt door camopatronen, ontwerpen met mutsen met daarop een haaienkop en een samensmelting van referenties aan de popcultuur, die een jeugdig, stijlbewust publiek aanspreken.

Waar het merk BAPE ook bekend door is geworden zijn de samenwerkingen met vooral het merk Adidas. Deze samenwerkingen combineren meestal de flamboyante designs van BAPE met de klassieke en iconische ontwerpen van Adidas. Op zaterdag 20 april hebben beide partijen weer een nieuwe collab voor je in de aanbieding, die draait om de Adidas Lawsuit sneaker

BAPE x Adidas Lawsuit sneaker foto 3
BAPE x Adidas Lawsuit sneaker foto 2

Deze Bape x Adidas Lawsuit collab is misschien wel een dubbele boodschap

De Lawsuit sneaker was oorspronkelijk bekend als de Norton, die midden jaren 90 werd uitgebracht en een naamsverandering kreeg nadat Adidas werd aangeklaagd. Ook BAPE is niet onbekend met een rechtszaak, want die liggen as we speak nog in de clinch met Nike. Het maakt deze release dan ook een heel bijzondere collab met misschien wel een dubbele boodschap.

Bij de Bape x Adidas Lawsuit "Shadow Green" zien we duidelijk dat het Japanse merk een vleugje van hen DNA in de Adidas Lawsuit heeft verwerkt. Het paar is gemaakt van premium materialen en heeft een bruin en groene suede basis met drie witte strepen die bij de logo's passen. De binnenvoering is voorzien van BAPE's iconische camopatroon met daaronder een gumzool.

Naast de Shadow Green kleurstelling dropt ook deze Bape x Adidas Lawsuit "Sand". We zien weer de kenmerkende kleuren van BAPE en tussen het bruin, beige en groen kun je duidelijk de ABC Camo print herkennen. Elk detail is zorgvuldig ontworpen om de geschiedenis en de invloed van BAPE te vieren, wat bevestigd wordt door het apenkoplogo op de achterkant.

Zowel de Bape x Adidas Lawsuit "Shadow Green" als de Bape x Adidas Lawsuit "Sand" droppen zaterdag 20 april om 10 uur 's morgens.

BAPE x Adidas Lawsuit sneakers

Apr
20
Bape x Adidas Lawsuit "Sand"

Bape x Adidas Lawsuit "Sand"

IE6118
Alle verkooppunten
Apr
20
Bape x Adidas Lawsuit "Shadow Green"

Bape x Adidas Lawsuit "Shadow Green"

IE6117
Alle verkooppunten
BAPE x Adidas Lawsuit sneaker foto 4
Bape x Adidas Lawsuit Shadow Green Foto 1
Bape x Adidas Lawsuit Shadow Green Foto 2
Bape x Adidas Lawsuit Shadow Green Foto 3
Bape x Adidas Lawsuit Sand Foto 1
Bape x Adidas Lawsuit Sand Foto 2
Bape x Adidas Lawsuit Sand Foto 3
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur