2023 is een speciaal jaar voor BAPE, het iconische Japanse streetwear-label viert dit jaar namelijk zijn 30e verjaardag en tevens viert het de 20 jaar lange samenwerking met Adidas. Om dit te vieren komen beide merken op zaterdag 20 mei met twee speciale uitvoeringen van de Adidas Forum, namelijk de BAPE x Adidas Forum Low 84 30th Anniversary "Green" en de BAPE x Adidas Forum Low 84 30th Anniversary "Blue".

De collab is gepromote met een speciale reclamecampagne waarin NBA-nieuwkomer Jalen Green centraal staat. Green is al jaren fan van het merk en besloot BAPE op social media te taggen en de aandacht van het merk te trekken. Nou dat is dus gelukt, want hij is het gezicht van deze collab.

BAPE x adidas Forum 84 Low 30th Anniversary Green Foto 2
BAPE x adidas Forum 84 Low 30th Anniversary Blue Foto 2

BAPE en Adidas sneaker collabs gaan al 20 jaar terug en worden nu bekroond met deze Forum Low sneakers

De aanwezigheid van BAPE op de sneakers wordt onmiddellijk herkend dankzij de levendige co-branding en iconische ABC-camouflage verspreid over de overlays. Beide sneakers maken gebruik van een leren constructie en zijn verkrijgbaar in twee colorways, groen en blauw met respectievelijk gouden en zilveren accenten. Elk paar is voorzien van een speciale "30th Anniversary" tong-branding naast bandjes met de tekst "A BATHING APE" en glimmende "30" dubraes.

Jalen Green is duidelijk over zijn voorkeur: "Ik hou duidelijk van groen, maar ik heb het gevoel dat de blauwe colorway pas echt hoofden zal doen draaien." Elke look wordt afgerond met een crèmekleurige gebroken witte tussenzool bovenop een gekleurde rubberen buitenzool.

Beide BAPE x adidas Forum 84 Low "30th Anniversary" colorways droppen op 20 mei op de website van Adidas.

BAPE x adidas Forum 84 Low "30th Anniversary"

May
20
BAPE x Adidas Forum Low 84 30th Anniversary "Green"

BAPE x Adidas Forum Low 84 30th Anniversary "Green"

ID4771
Alle verkooppunten
May
20
BAPE x Adidas Forum Low 84 30th Anniversary "Blue"

BAPE x Adidas Forum Low 84 30th Anniversary "Blue"

ID4772
Alle verkooppunten
BAPE x adidas Forum 84 Low 30th Anniversary Green Foto 3
BAPE x adidas Forum 84 Low 30th Anniversary Blue Foto 3
Jalen Green Bape Adidas Foto 2
Jalen Green Bape Adidas Foto 1
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur