Qua timing had deze Adidas Samba OG Rasta Pack "Black" geen betere datum kunnen kiezen om te droppen. Op dit moment draait namelijk de film Bob Marley: One Love in de bioscoop, waardoor het onderwerp momenteel weer hotter is dan ooit.

Adidas haakt prima in met zijn nieuwste eerbetoon aan de muzikale legende, door het uitbrengen van het "Reggae" pack, bestaande uit twee Samba Sneakers. Het gaat om een tweedelig pack, waarvan deze eerste Adidas Samba OG Rasta Pack "Black" inmiddels een releasedatum heeft. 

Adidas Samba OG Rasta Pack Foto 2

Eerder kreeg Ajax al een voetbalshirt in deze kleuren, nu is de Samba sneaker aan de beurt

Deze release is een eerbetoon aan Marley's nalatenschap en benadrukt zijn minder bekende passie voor voetbal, een sport waar hij van hield en die hij vaak speelde in zijn vrije tijd. Een aantal jaar geleden bracht Adidas al een shirt uit voor Ajax met dezelfde soort kleuren en branding.

Het pack, waar de Adidas Samba sneaker de hoofdrol speelt bestaat uit een strakke zwarte en een frisse witte versie. Beide paartjes zijn voorzien van een levendige make-over met de rasta kleuren groen, geel en rood die het Three Stripes-logo aan de zijkant sieren. Deze driekleurige combinatie weerspiegelt Marley's Jamaicaanse roots en de Rastafari cultuur die zijn muziek en zijn boodschap heeft beïnvloed. De zorgvuldige balans bij het toepassen van deze kleuren zorgt ervoor dat elke tint opvalt en toch perfect past bijhet algehele ontwerp.

Het eerbetoon gaat verder dan enkel de drie strepen; elke schoen heeft unieke accenten om de impact van Marley verder te vieren. Rood omlijnt het gele Adidas-logo op de tong en voegt een knaller van kleur toe die de aandacht trekt, terwijl groen de achterkant op de hiel ondersteunt en het ontwerp in de kleuren van de Rastafari vlag compleet maakt. Beide paren behouden de vorm en looks van het klassieke Samba-model en worden afgemaakt met een amberkleurige gomzool, een kenmerkend detail waar liefhebbers van de Samba sneaker een stukje herkenbaarheid in kunnen zien.

Scoor deze unieke Adidas Samba OG Rasta Pack "Black" op zaterdag 23 maart, via diverse verkooppunten.

Adidas Samba OG Rasta Pack "Black"

Mar
23
Adidas Samba OG Rasta Pack "Black"

Adidas Samba OG Rasta Pack "Black"

IH3119
Alle verkooppunten
Adidas Samba OG Rasta Pack Foto 3
Adidas Samba OG Rasta Pack Foto 4
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur