Tim
Geschreven door
Tim

Na de langverwachte release van de CLOT x Nike Cortez SP "Yin Yang", hebben we nu de officiële foto's van de opvolger van de sneaker. Het gaat hier om de CLOT x Nike Cortez SP "Black Varsity Maize". De geruchten gaan dat deze colorway geïnspireerd is door de iconische jumpsuit die werd gedragen door Bruce Lee in de film Game of Death uit 1979.

Clot x Nike Cortez Black Varsity Maize Foto 8
Clot x Nike Cortez Black Varsity Maize Foto 10

Bruce Lee is de inspiratiebron van deze CLOT x Nike Cortez SP "Black Varsity Maize" sneaker

De gewaagde en herkenbare geel-zwarte jumpsuit, die Bruce Lee droeg in de film Game of Death is een nog steeds herkenbaar, zelfs door mensen die een geboortedatum na 1979 hebben. Later zagen we de kleuren ook terug in de film Kill Bill van Quentin Tarantino uit 2003. Nike zou Nike niet zijn, als ze de kleuren niet voor een nieuwe sneaker zouden gebruiken.

Deze aanstaande release, die een mix van "Black/Varsity Maize" bezit is naar verwachting de tweede van drie colorways binnen deze CLOT x Nike collab. Als we de buitenste zwarte sok verwijderen, zien we een bovenwerk van premium geel leer, contrasterende zwarte Swooshes en nylon tongen. Extra detaillering komt in de vorm van tonglabels en Chinese karakters "功" en "夫" (kung Fu) geborduurd op de hielen. Trekkoordsluitingen met het yin-yang-symbool erop maken dit bijzondere paartje helemaal af.

Een releasedatum hebben we nog niet voor je, maar daar houden we je van op de hoogte via onze releasekalender, ons blog en onze Facebookpagina.

CLOT x Nike Cortez SP "Black Varsity Maize"

Datum nog
niet bekend
CLOT x Nike Cortez SP "Black Varsity Maize"

CLOT x Nike Cortez SP "Black Varsity Maize"

DZ3239-001
Alle verkooppunten
Tim
Geschreven door
Tim