Concepts, ook wel bekend onder de afkorting CNCPTS, is een gerenommeerd merk uit Boston, Massachusetts. Met een diepgewortelde passie voor streetwear en sneakercultuur heeft Concepts zichzelf gevestigd als premium merk voor liefhebbers van modieuze, limited-edition sneakers en kleding.

Sinds de oprichting heeft Concepts met een aantal van de grootste namen in de sneakerindustrie samengewerkt, wat heeft geresulteerd in unieke en zeer gewilde sneakers die zowel bij verzamelaars als casual sneakerliefhebbers is aangeslagen.

New Balance, dat ook de roots in Boston heeft liggen kondigde vandaag aan dat op 17 oktober de Concepts x New Balance 998 Made in USA "C-Note" zal droppen. Deze collab, waarin de New Balance 998 sneaker de hoofdrol speelt is een re-release van het paartje dat in 2013 al eerder werd uitgebracht.

Concepts x New Balance 998 Made in USA C Note foto 10

De Concepts x New Balance 998 Made in USA "C-Note" put inspiratie uit een 100 dollar biljet

In eerste instantie werd de Concepts x New Balance 998 Made in USA "C-Note" gelanceerd als een ode aan het $100 biljet, en wist geld op een eigentijdse wijze te combineren met sneakers. De oorspronkelijke release vierde esthetische innovatie en viel samen met de 20e verjaardag van het New Balance 998 model, waardoor het een historische mijlpaal werd in de geschiedens van de New Balance sneakers. Inmiddels viert het model zijn 30e verjaardag, wat voor New Balance reden genoeg was het feestje opnieuw te vieren.

Concepts en New Balance vieren de 10e verjaardag van de MADE in USA 998 met een speciale herintroductie van de klassieke samenwerking. De hoogwaardige constructie is uitgevoerd in een kleurenpalet afkomstig van het ontwerp van een honderd-dollarbiljet, met de bekende kleur groen, geaccentueerd door gebroken witte tinten, helder blauw en metallic koper.

De sneaker maakt gebruik van overlays van suède leer, mesh onderlays, concepts branding en een co-branded geborduurd logo op de tong. Het gaat hier om een Made in USA-versie, waardoor je de hoogst mogelijke kwaliteit kunt verwachten.

Deze iconische re-release dropt op dinsdag 17 oktober via verschillende verkooppunten.

Concepts x New Balance 998 Made in USA "C-Note"

Oct
17
Concepts x New Balance 998 Made in USA "C-Note"

Concepts x New Balance 998 Made in USA "C-Note"

U998CN
Alle verkooppunten
Concepts x New Balance 998 Made in USA C Note foto 1
Concepts x New Balance 998 Made in USA C Note foto 9
Concepts x New Balance 998 Made in USA C Note foto 13
Concepts x New Balance 998 Made in USA C Note foto 12
Concepts x New Balance 998 Made in USA C Note foto 15
Concepts x New Balance 998 Made in USA C Note foto 14
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur