1017 ALYX 9SM, ook wel bekend als 'Alyx', is een modelabel dat bekend staat om zijn innovatieve en hoogwaardige ontwerpen. Het merk werd in 2015 opgericht door Matthew M. Williams, een Amerikaanse ontwerper die tevens de creative director van Givenchy is. Het merk heeft in de modewereld al snel naam gemaakt door de unieke combinaties van luxe en streetwear.

De samenwerkingen tussen Alyx en Nike draaien voornamelijk om de iconische Nike Air Force 1 sneaker. Het minimalistische maar functionele design van de sneaker is voor Alyx het perfecte canvas voor een restyle. Op vrijdag 15 december komen de Alyx x Nike Air Force 1 Low "White" en Alyx x Nike Air Force 1 Low "Black" uit, die door Matthew M. Williams weer zijn voorzien van een aantal visuele updates.

De ALYX x Nike Air Force 1 Low is de opvolger dan de in 2020 uitgebrachte ALYX x Nike Air Force 1 High collab die werd benadrukt door de unieke gesp op het enkelbandje. Deze versie van de ALYX x Nike Air Force 1 Low houdt het simpeler en meer ingetogen en kiest ervoor om de gesp achterwege te laten, maar in plaats daarvan minimale tooling te gebruiken, waaronder de co-branded veter dubraes en een extra dubrea op de bovenste veteroogjes. Nog meer co-branding zien we terug op de zijkant van de enkel, op de tonglabels en inlegzolen. Het bovenwerk is overigens weer uitgevoerd in premium glad getrommeld zwart of wit leer.

Scoor deze unieke Air Force 1 sneakers op vrijdag 15 december, vanaf 9 uur 's morgens.

Alyx x Nike Air Force 1 Low Black
Alyx x Nike Air Force 1 Low White

Alyx x Nike Air Force 1 Low "White"

Dec
15
Alyx x Nike Air Force 1 Low "White"

Alyx x Nike Air Force 1 Low "White"

FJ4908-100
Alle verkooppunten

Alyx x Nike Air Force 1 Low "Black"

Dec
15
Alyx x Nike Air Force 1 Low "Black"

Alyx x Nike Air Force 1 Low "Black"

FJ4908-001
Alle verkooppunten
Alyx x Nike Air Force 1 Low White Foto 1
Alyx x Nike Air Force 1 Low White Foto 2
Alyx x Nike Air Force 1 Low Black Foto 1
Alyx x Nike Air Force 1 Low Black Foto 2
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur