Tim
Geschreven door
Tim

De Air Max 1 sneaker van Nike is helemaal terug, nadat de sneaker een aantal jaar van het podium verdween krijgen we inmiddels weer de ene dikke colorway na de andere voorgeschoteld. 2023 was het jaar waarin de sneaker een comeback van jewelste heeft gemaakt, van diverse met corduroy bedekte versies tot de OG "Big Bubble" versie waarvan zijn oorsprong in1986 ligt. Vandaag werpen we weer een blik op een nieuwe colorway die je qua kleuren niet kan missen, het gaat hier om de Nike Air Max 1 Wmns "Sofvi" die is geïnspireerd door Japans speelgoed.

Nike Air Max 1 Sofvi Foto 7
Nike Air Max 1 Sofvi Foto 8

Retro Japans vinyl speelgoed

Op het eerste gezicht heeft de Nike Air Max 1 "Sofvi" wel wat speels over zich, wat niet gek is want het paartje is geïnspireerd door Japans speelgoed van zacht vinyl dat in Japan een waar verzamelobject is. Dit thema is terug te vinden in details als een doorschijnende buitenzool tot een speciale schoenendoos.

Ten eerste combineert het bovenwerk een basis van wit leer met synthetische overlays in een doorschijnende afwerking met een mix van White en Mustard Brown. Chromen Swooshes verlichten de look aan beide kanten terwijl de kleur Electric Red de lederen mud guard bedekt. De kleur Maroon bedekt de hielbranding, in combinatie met rood en goud heen dat terug te vinden is rond het vetersysteem.

Nike Air Max 1 "Sofvi"

Datum nog
niet bekend
Nike Air Max 1 Wmns “Soft Vinyl”

Nike Air Max 1 Wmns “Soft Vinyl”

FN7683-133
Alle verkooppunten

Air Max 1 in Japans schreven

Ter ondersteuning van de sneaker rust een doorschijnende buitenzool onder een gebroken witte tussenzool met de tekst "Nike Air Max 1" in het Japans aan de onderkant van de linkerschoen. De inlegzolen zijn bedekt met retro-achtige prints, waarbij de ene inlegzool voorzien is van de tekst "Nike Air Max" en de andere inlegzool dezelfde tekst maar dan geschreven in het Japans.

Ook de schoenendoos heeft zich laten inspireren door het speelgoed uit Japan, want aan de bovenkant zien we een uitsparing waardoor de sneaker vanaf de bovenkant te zien is.

We gaan uit van een release in de zomer van dit jaar, maar we houden je vanzelfsprekend op de hoogte via onze releasekalender, ons blog en onze Facebookpagina.

Nike Air Max 1 Sofvi Foto 4
Nike Air Max 1 Sofvi Foto 9
Nike Air Max 1 Sofvi Foto 5
Nike Air Max 1 Sofvi Foto 10
Nike Air Max 1 Sofvi Foto 11
Tim
Geschreven door
Tim