Tim
Geschreven door
Tim

Sashiko is een traditionele Japanse borduur- en naaitechniek die al eeuwenlang wordt gebruikt om stof te verstevigen en te herstellen, maar ook voor decoratieve doeleinden. Het woord "Sashiko" (刺し子) betekent "kleine steekjes" of "kleine gaatjes" in het Japans, wat verwijst naar de kleine, gelijkmatige steekjes die dit handwerk kenmerken.

In 2020 bracht Jordan al eens een speciale "Sashiko" editie uit voor de Air Jordan 4 en voor dit jaar kies het merk voor de Air Jordan 1 als hoofdrolspeler. We blikken vooruit op de release van deze Air Jordan 1 Low "Sashiko", wat een eerbetoon aan het traditionele Japanse vakmanschap is.

Air Jordan 1 Low Sashiko Foto 6
Air Jordan 1 Low Sashiko Foto 7

Een vintage tussenzool in combinatie met prachtige borduursels

Sashiko maakt gebruik van een rijgsteek (een rechte steek die in een gelijkmatig patroon door de stof loopt) om geometrische patronen en ontwerpen te maken. De steken zijn meestal gelijkmatig verdeeld en lopen in rechte lijnen. Al deze technieken zijn toegepast op deze uitvoering van de Air Jordan 1 Low.

De sneaker is voorzien van een verouderde look met een basis van wit canvas met versleten denim overlays op de toebox, voorvoet, rond de veterogen en hakken met gerafelde randen. Andere details zijn zwart getrommeld leren Swooshes, denim tonglabels, zichtbare stiksels met schuimrubberen gewatteerde tongen en mesh binnenvoeringen. Crèmekleurige veters, inlegzolen met prints bovenop een verouderde tussenzool voor een versleten look en een zwarte rubberen buitenzool maken het ontwerp af.

De sneaker dropt dit jaar, maar wanneer is nog niet bekend. We houden je daar uiteraard van op de hoogte via onze releasekalender, ons blog en onze Facebookpagina.

Air Jordan 1 Low Sashiko Foto 8

Air Jordan 1 Low "Sashiko"

16
Sep 2023
Air Jordan 1 Low SE "World Make Japan"

Air Jordan 1 Low SE "World Make Japan"

FN7670-493
Alle verkooppunten
Air Jordan 1 Low Sashiko Foto 3
Air Jordan 1 Low Sashiko Foto 4
Air Jordan 1 Low Sashiko Foto 5
Tim
Geschreven door
Tim