De Air Jordan Spizike is een hybride basketbalsneaker die in 2006 voor het eerst werd geïntroduceerd door Jordan. Het is een samenwerking tussen Michael Jordan en Spike Lee en combineert elementen van verschillende iconische Air Jordan sneakers. De sneaker heeft een opvallend ontwerp, waarin elementen van de Air Jordan 3, 4, 5, 6 en XX zijn verwerkt.

Een aantal jaar geleden dropte de sneaker vrij regelmatig, maar dat is inmiddels niet meer het geval. Des te vetter is het als we een nieuwe release als deze Air Jordan Spizike Low "Houston Oilers" voorbij zien komen.

Air Jordan Spizike Low Houston Oilers Foto 7

Deze Air Jordan Spizike Low is een eerbetoon aan American Football team Houston Oilers

De Houston Oilers waren een professioneel American football team uit Houston, Texas. De ploeg was een charterlid van de American Football League (AFL) en werd opgericht in 1960. Ze speelden hun thuiswedstrijden in de Astrodome en waren daarmee het eerste professionele footballteam dat een koepelvormig stadion gebruikte. Het team kreeg te maken met financiële problemen en veranderingen van eigenaars tijdens de periode in Houston. In 1997 verhuisde het team naar Tennessee en werd de Tennessee Oilers, later in 1999 omgedoopt tot de Tennessee Titans.

Destijds droegen de spelers van de Houston Oilers jerseys in de kleuren blauw, wit en rood, wat zeker terug te zien is bij deze release. De schoen heeft een blauw nubuck bovenwerk met overlays voorzien van een elephant print toe box en hakken, wat zorgt voor een authentiek tintje. De neopreen tongen hebben dezelfde blauwe tint, terwijl de netten aan de zijkant voorzien zijn van een diepere tint blauw. Je ziet University Red accenten op de dubraes, Jumpman logo's, op de hakken en onder de voet, die een levendig effect aan het ontwerp geven. Om de look af te maken is er een stevige blauwe rubberen zool met zichtbare Air units in de hakken verwerkt die zorgen voor zowel stijl als comfort.

Scoor deze Air Jordan Spizike Low "Houston Oilers" op woensdag 31 januari via diverse verkooppunten.

Air Jordan Spizike Low "Houston Oilers"

Jan
31
Air Jordan Spizike Low "Houston Oilers"

Air Jordan Spizike Low "Houston Oilers"

FQ1759-400
Alle verkooppunten
Air Jordan Spizike Low Houston Oilers Foto 1
Air Jordan Spizike Low Houston Oilers Foto 3
Air Jordan Spizike Low Houston Oilers Foto 4
Air Jordan Spizike Low Houston Oilers Foto 6
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur