We mogen de recente release van de Nike Air Max 90 "Velvet Brown" a.k.a. de Nike Air Max 90 "Cuban Link" best een succes noemen, de verkoop ging hard en de schoen is dan ook vrijwel volledig uitverkocht. Of dit succes te maken had met de bijgeleverde cubaanse schakelketting weten wij niet, de colorway van de schoen was op zich natuurlijk ook al heel dope.

De Air Max 90 blijft zijn 30-jarig jubileum gestaag doorvieren, naast tientallen GR-releases die enkel verschillen qua colorway droppen er zo nu en dan ook paartjes waar je nét iets enthousiaster van wordt dan normaal het geval is. Zo ook bij het tweede hoofdstuk van de Nike Air Max 90 Cuban Link: deze Nike Air Max 90 "Cuban Link" Midnight Navy waar wij vandaag een blik op zullen gaan werpen.

In tegenstelling tot de vorige AM90 Cuban Link release kiest Nike dit keer voor een iets zoetsappigere colorway. Zo is het mesh op de toe box en het gedeelte rond de enkel voorzien van een roze kleur waar wij op een of andere manier trek van krijgen in taart. Als een ware kers op deze taart is er gekozen om de kleur rood op een glanzende manier toe te passen op de Swoosh. De kleur rood is ook terug te vinden op de Air Unit en de branding op de hak. De mud guard is uitgevoerd in wit suede, daarboven is gekozen voor glanzend lakleer in een diep blauwe kleur. Dit alles rust bovenop een witte middenzool en een blauwe buitenzool.

De eyecatcher waar het voor veel mensen om te doen is is natuurlijk weer de Cubaanse schakelketting die tevens voorzien is van een NIKE logo tag aan de voorkant. Wij zijn benieuwd hoe jullie deze ketting dragen, aan de schoen of om de enkel? Laat het ons weten in de comments!

Een releasedatum is nog niet bekend, check dan ook regelmatig onze sneaker releasekalender, ons blog voor het laatste sneaker nieuws of onze Facebook pagina.

Stephan
Geschreven door
Stephan