Dapper Dan is de bijnaam van Daniel Day, een modeontwerper en ondernemer die bekend staat om zijn baanbrekende werk in de wereld van hiphopmode en luxe streetwear. Hij werd geboren op 8 augustus 1944 in Harlem, New York City. Dapper Dan verwierf bekendheid met zijn op maat gemaakte kledingontwerpen, die vaak gewaagde en extravagante patronen, logo's en materialen bevatten, waarbij hij zich liet inspireren door luxe modemerken uit het topsegment.

Ook om zijn samenwerkingen staat Dapper Dan bekend. Hij werkte in het verleden samen met met verschillende modemerken, waarbij vooral zijn samenwerking met Gucci mega populair was. In 2017 werkte hij samen met Gucci aan een capsulecollectie die een eerbetoon was aan zijn iconische ontwerpen en bijdroeg aan zijn heropleving in de modewereld. Deze samenwerking was belangrijk voor het herstellen van de relatie tussen Dapper Dan en Gucci, die eerder juridische stappen tegen hem had ondernomen voor het gebruik van hun logo's in zijn ontwerpen.

Na een aantal succesvolle collabs met PUMA zijn er inmiddels weer twee sneakers beschikbaar als resultaat van de samenwerking tussen beide partijen. Het gaat om de DAPPER DAN x Puma Slipstream Lo en de DAPPER DAN x Puma Clyde, die overduidelijk de Dapper Dan style bevatten.

DAPPER DAN x Puma Slipstream Lo Foto 3

DAPPER DAN x Puma Slipstream Lo

De meest opvallende sneaker van de twee is toch wel deze DAPPER DAN x Puma Slipstream Lo. De sneaker zet de traditie van de kunstenaar voort om streetwear opnieuw uit te vinden. In deze nieuwste samenwerking laat Dan zich inspireren door het idee van een afterparty na een basketbalwedstrijd, compleet met jaren '90 en '00 vibes en Harlem branding en monogrammen. Deze Slipstream Lo sneakers houden vast aan het basketbalerfgoed uit de jaren '80, maar voegen zacht leer en een goudkleurige kettingen toe voor het volledige Dapper Dan effect.

We zien voornamelijk een samensmelting van luxe en urban stijl. Deze sneaker is gemaakt van soepel zacht leer dat comfort en elegantie uitstraalt en getuigt van zowel kwaliteit als fashion-forward design. Het opvallende kenmerk is de voorgevormde rubberen mudguards en een op maat gemaakte gouden ketting, versierd met verstelbare elastische lussen, die een stoer en functioneel tintje toevoegen, zodat je je pasvorm met streetwise flair kunt aanpassen.

Subtiele accenten zoals het geweven label op de tong laten de aandacht voor detail en authenticiteit van de schoen zien. En voor de finishing touch is er de DAPPER DAN print op de hiel, een eerbetoon aan de legendarische ontwerper, die een vleugje iconische stijl toevoegt aan deze toch al uitzonderlijke sneaker.

DAPPER DAN x Puma Slipstream Lo

Sep
18
DAPPER DAN x Puma Slipstream Lo

DAPPER DAN x Puma Slipstream Lo

393424-01
Alle verkooppunten
DAPPER DAN x Puma Clyde Foto 3

DAPPER DAN x Puma Clyde

Voor de Puma Clyde komen er twee sneakers uit, waarbij als eerst de zwart/rode versie gedropt is. Rood is de dominante kleur die zich over het grootste deel van de sneaker verspreidt, gecontrasteerd door gedetailleerde stiksels en leren voeringen. Beide versies tonen trots de tekst "Harlem" op een rubberen paneel op de zijkant van de hiel, als eerbetoon aan de roots van Dapper Dan. Als knipoog naar Puma's erfgoed siert een chenille panter de tong, terwijl op de andere sneaker het "DDP" logo staat. De basis van elk ontwerp wordt gevormd door een ton-sur-ton rubberen tussenzool en buitenzool.

DAPPER DAN x Puma Clyde

Sep
18
DAPPER DAN x Puma Clyde

DAPPER DAN x Puma Clyde

394491-01
Alle verkooppunten
DAPPER DAN x Puma Clyde Foto 2
DAPPER DAN x Puma Clyde Foto 4
DAPPER DAN x Puma Clyde Foto 5
DAPPER DAN x Puma Clyde Foto 1
DAPPER DAN x Puma Slipstream Lo Foto 1
DAPPER DAN x Puma Slipstream Lo Foto 6
DAPPER DAN x Puma Slipstream Lo Foto 5
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur