Tim
Geschreven door
Tim

Drake, de Canadese rapper en ondernemer ging zijn eerste samenwerking met Nike aan in december van 2020. Op deze datum lanceerde hij zijn eigen sublabel NOCTA, wat een samenvoeging van Drake's bijnaam "The Boy" en de nachtelijke werkzaamheden van zijn creatieve proces. De samenwerking tussen Drake en Nike is erop gericht om hun expertise in muziek, mode en sportkleding te combineren.

De NOCTA-collectie is geïnspireerd op Drake's persoonlijke stijl en ervaringen als artiest. De collectie is ontworpen om functionele en toch modieuze sportkleding te bieden die zowel op als naast het sportveld gedragen kan worden. De collectie bestaat uit verschillende kledingstukken, waaronder trainingspakken, jacks, hoodies, T-shirts, broeken en accessoires.

Vandaag werd bekend gemaakt dat Nike de Glide sneaker op 20 juli samen met Drake zal gaan releasen in een zwart/witte colorway. We blikken vooruit op de release van deze Drake NOCTA x Nike Glide "Black White".

Drake NOCTA x Nike Glide Black White Foto 7
Drake NOCTA x Nike Glide Black White Foto 6

Nike en het NOCTA van Drake komen binnenkort met nieuwe Glide sneaker

Het Nocta x Nike Glide model werd oorspronkelijk onthuld door Drake in 2022 toen hij courtside zat bij de wedstrijd van de Toronto Raptors. De Nike NOCTA Glide gaat dit jaar eindelijk uitkomen in een aantal nieuwe colorways, waaronder deze Drake NOCTA x Nike Glide "Black White".

Het ontwerp is een duidelijke knipoog naar Jason Kidd's Zoom Flight 95 met vier pods langs de middenzool in plaats van drie. Het heeft een bovenwerk van zwart mesh met op koolstofvezel geïnspireerde mud guards en witte Swooshes die mooi bij de tussenzool passen. De NIKE branding is op een heel bijzondere manier toegepast op de veteroogjes, die als blokjes de letters vormen. Speciale treklipjes aan de achterkant en icy doorschijnende buitenzolen maken het ontwerp compleet. Elke schoen is ook voorzien van het NOCTA-logo op de tong en inlegzool.

Drake NOCTA x Nike Glide "Black White"

15
Sep 2023
NOCTA x Nike Glide "Black White"

NOCTA x Nike Glide "Black White"

DM0879-001
Alle verkooppunten
Tim
Geschreven door
Tim