Custom sneakers zijn de laatste tijd helemaal hot, zo zien we op Facebook vaak het ene na het andere creatieve hoogstandje voorbij komen van customizers als bijvoorbeeld Customs by BB. Het model dat zich vaak het best leent voor een custom is de Nike Air Force 1, mede door de grote lege vlakken die de schoen rijk is, maakt het een ideaal canvas om eens flink op los te gaan. Ruohan Wang, een illustrator, schilder en beeldend kunstenaar gevestigd in Berlijn dacht hier klaarblijkelijk precies hetzelfde over. Wang heeft haar creatieve geest flink losgelaten op de upcoming Ruohan Wang x Nike Air Force 1 Low.

De Ruohan Wang x Nike Air Force 1 Low is een exclusieve release gemaakt door de Zuid-Koreaanse kunstenares. De schoen is ontworpen in haar typische speelse grafische esthetiek. Het model is voorzien van drukke levendige prints, geïnspireerd en ter ere van Earth Day 2020. Dit is typisch zo een release waar je het beste de foto's kan bekijken omdat er teveel details zijn toegevoegd om op te noemen. Zo zijn bijvoorbeeld de witte Swooshes gedetailleerd met een zwarte schets die een personage weergeeft, een thema dat doorloopt op de tongen. Een gespikkelde tussenzool en een witte rubberen ronden het design af.

Wanneer de sneaker precies zal gaan releasen is niet bekend. Earth Day 2020 is op 22 April, maar dat zal naar alle waarschijnlijkheid niet de releasedatum gaan worden. Check dus regelmatig onze sneaker releasekalender voor updates!

Foto's: @solebyjc

Stephan
Geschreven door
Stephan