Op 26 Maart is het Air Max Day 2021, een dag waarop Nike sinds 2014 de 'geboorte' van één van hun meest populaire sneakers viert; de Nike Air Max 1. Nike kiest er dit jaar voor om de Air Max 1 te voorzien van een vleugje "Masters" door de sneaker te voorzien van een multi-color colorway. De meningen op social media zijn nogal verdeeld, de ene helft vind het spuuglelijk, de andere helft kan de sneaker wel waarderen. Snel door naar de foto's van deze Nike Air Max 1 "Evolution Of Icons".

We moeten het voorlopig nog doen met slechts vier foto's van niet al te beste kwaliteit, ondanks dat lijkt deze release ons buitengewoon dope en hoort de sneaker natuurlijk thuis in de collectie van iedere verzamelaar. De Nike Air Max 1 "Evolution Of Icons" lijkt volledig uit leder te zijn opgebouwd, net als de Air Max 1 Master waar deze sneaker ons aan doet denken. Zo is de schoen voorzien van verschillende gekleurde vlakken, die in tegenstelling tot de eerder genoemde sneaker niet refereren aan een specifieke Air Max 1-release uit het verleden.

De basis van de sneaker is voornamelijk aan het voorste gedeelte volledig wit gekleurd, aan de zijkanten zien we stoffen panelen in diverse grijstinten. De Swoosh knalt er lekker uit doordat deze voorzien is van een Aqua-kleurtje. De meeste actie vind plaats aan de achterkant, waarbij de linker schoen is voorzien van een grijze badge met daarop "3.26" en de rechter schoen van een glimmend rood vlak met daarop de bekende "Nike Air"-branding. Verder zien strepen op de toe box, met daaronder een wit gekleurde mini swoosh. Een volt-gekleurde air unit, rode veteroogjes, een witte middenzool met een blauwe streep en een zwart/wit/rode buitenzool maken het ontwerp af.

De releasedatum staat op 26 Maart 2021, wij houden je natuurlijk op de hoogte via onze sneaker releasekalender, ons blog en onze Facebook.

Stephan
Geschreven door
Stephan