Doraemon is een personage dat niet meer weg te denken is uit de geschiedenis van de Japanse animatieseries. Het personage bleef de afgelopen vijf decennia even populair als anders. Doraemon is door de jaren heen voorzien van een reeks aan spin-offs, denk aan videogames en een flink aantal merchandise producten. Het enige dat nog ontbrak was een sneaker, maar daar zullen we naar alle waarschijnlijkheid niet lang meer op te hoeven wachten: de Nike SB Dunk High is namelijk gekozen als canvas.

De geruchten gaan dat er later dit jaar een speciale Nike SB Dunk High "Doraemon" zal gaan droppen ter ere van het 50-jarig bestaan van de Japanse manga hit. Het model maakt gebruik van de kenmerkende Doraemon-colorway en is dus voorzien van een wit leren bovenwerk met contrasterende blauwe suède overlays. Andere bijpassendedetails zijn rode Swooshes en bijpassende veters, gele tongen en lace locks. Een witte tussenzool en een blauwe rubberen buitenzool maken het ontwerp af.

Dat de sneaker dit jaar nog zal gaan droppen is bijna een zekerheidje, check voor alle zekerheid regelmatig onze sneaker releasekalender, ons blog voor het laatste sneaker nieuws of onze Facebook pagina.


Stephan
Geschreven door
Stephan