Wie kent de iconische Nike Air Max 1 "Grand Piano" uit 2009 onderhand niet? Het is misschien wel een van de populairste colorways ooit die Nike voor de Air Max 1 sneaker heeft uitgebracht.  De Nike Air Max 1 "Grand Piano" werd in 2009 werd uitgebracht als onderdeel van de "Nike Air Max 1 Premium SP" collectie. Dit specifieke model is geïnspireerd op de elegantie en verfijning van een vleugelpiano, een thema dat terugkomt in het ontwerp en de materialen van de sneaker.

De oorspronkelijke release uit 2009 is inmiddels niet meer te betalen, als je überhaupt nog een paartje kan vinden betaal je al gauw rond de €2000. 

Voor iedereen die een stukje geschiedenis in huis wil halen kwam Nike vandaag met goed nieuws. Zo werd bevestigd dat deze legendarische sneaker dit jaar een comeback zal gaan maken in vrijwel een identieke colorway, waarbij ook de materialen niet te onderscheiden zijn van de oorspronkelijke release. We blikken vooruit op de release van de Nike Air Max 1 "Grand Piano" 2024.  

Nike Air Max 1 Grand Piano 2024 Foto 7
Nike Air Max 1 Grand Piano 2024 Foto 6

Met de Nike Air Max 1 "Grand Piano" 2024 haal je een stukje Air Max 1 geschiedenis in huis

De oorspronkelijke Nike Air Max 1 "Grand Piano" sprak voor het eerst tot de verbeelding in 2009. De release kwam voort uit een unieke samenwerking met PHANTACi, de enige Nike Tier Zero retailer in Taiwan. Deze sneaker is het bewijs dat een muzikale inspiratie tot grootse creaties kan leiden. 

Bij het ontwerp van de "Grand Piano" is veel gebruik gemaakt van de verfijnde elegantie en verfijning die synoniem zijn aan de muzikale tegenhanger, waardoor een visueel en thematisch meesterwerk in sneakervorm is ontstaan. De zorgvuldige selectie van materialen en kleuren doen dan ook sterk denken aan een typische vleugelpiano. Met een bovenwerk van glanzend zwart lakleer bootst het de gepolijste, strakke afwerking van een piano na, afgezet tegen een frisse  witte kleur die doen denken aan de pianotoetsen. Dit dynamische contrast van zwart en wit eert niet alleen de tijdloze elegantie van de piano, maar voorziet de Air Max 1 sneaker ook van een ongekende premium look.het Air Max 1 silhouet ook naar een wereld van ongekende luxe en flair.

Deze sneaker onderscheidt zich verder door de roze fluwelen voering en zool, die een vleugje exclusiviteit toevoegen en tegelijkertijd een knipoog zijn naar de branding van PHANTACi. Ook geeft de roze kleur de sneaker een heerlijke 'pop' qua kleur, die het monochrome bovenwerk perfect compenseert en ervoor zorgt dat de "Grand Piano" Air Max 1 prachtig opvalt. Als we dan toch een detail moeten noemen die verschilt met de release uit 2009, dan zijn het de dubraes met de tekst "Piano", uitgevoerd in het roze.

Een releasedatum voor deze nu al legendarische comeback van de Nike Air Max 1 "Grand Piano" 2024 hebben we nog niet voor je, maar we houden je natuurlijk weer op de hoogte via onze releasekalender, ons blog, Facebookpagina en onze Instagram page.

Nike Air Max 1 "Grand Piano" 2024

May
05
Coming soon
Nike Air Max 1 "Grand Piano" 2024

Nike Air Max 1 "Grand Piano" 2024

HJ3966-110
Alle verkooppunten
Nike Air Max 1 Grand Piano 2024 Foto 2
Nike Air Max 1 Grand Piano 2024 Foto 3
Nike Air Max 1 Grand Piano 2024 Foto 4
Nike Air Max 1 Grand Piano 2024 Foto 5
Nike Air Max 1 Grand Piano 2024 Foto 8
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur