De Nike Air Force 1 blijft toch hét model om in een witte colorway te rocken. De sneaker die voor het eerst in 1982 op de markt werd gebracht stond in 2020 op nummer 1 van de meest verkochte Nike sneakers en dat mag best een prestatie worden genoemd gezien de concurrentie van sneakers als de Air Max 90 en de Air Max 97. Vandaag werpen wij een blik op een ingetogen release die gebruik maakt van een White-Black-University Red colorway. Het gaat hier om de Nike Air Force 1 Low "Topography" die wij gister unboxed hebben voor een paar vette shots

Geïnspireerd door topografie

Zoals de naam al doet vermoeden heeft de Nike Air Force 1 Low "Topography" zich laten inspireren door de wereld van de topografie. Zo zien we dat op de Swoosh strakke grijze topografische lijnen met Nike logo's zijn toegepast, waardoor deze er lekker uitknalt op de vrijwel volledig wit lederen basis. Deze topografische patronen lopen door vanaf de Swoosh naar de achterkant van de sneaker, waar ook de badge is voorzien van het stijlvolle patroon. Verder zien we de kleur rood toegepast worden op de zijkant van de middenzool waar we mooie strakke rode strepen zien. Ook de branding op de achterkant en op de tong is voorzien van een knallende rode kleur. Als kers op de taart heeft Nike er voor gekozen om de sneaker te leveren met een rode hangtag. Je kan er dus voor kiezen om deze te laten zitten, want zoals je op de foto's kunt zien zorgt dit voor een stijlvolle look.

Onderdeel van het Topography Pack

De Nike Air Force 1 Low is niet het enige model dat is voorzien van een Topografische look. Onlangs bracht Nike deze sneaker uit als onderdeel van het Nike "Topography Pack". Andere sneakers die onderdeel waren van dit pack waren de Nike TN Air Max Plus III "Topography" en de Nike Air Max 90 "Topography". Ook bij deze sneakers zien we duidelijk dat zij dezelfde inspiratiebron delen als wij zien bij het paartje dat wij vandaag onder de loep nemen.


Waar kun je deze release scoren?

Het pack is een tijdje geleden al uitgekomen, hierdoor zijn de verkooppunten schaars. We hebben de verkooppunten voor je op een rij gezet op onze sneaker releasekalender. Check hier de verkooppunten voor de Nike TN Air Max Plus III "Topography", de Nike Air Max 90 "Topography" en natuurlijk de sneaker waar het vandaag allemaal om draait, de Nike Air Force 1 Low "Topography".

Meer sneaker nieuws?
Check dan dagelijks onze sneaker releasekalender, ons blog en onze Facebook.


Stephan
Geschreven door
Stephan