De Nike Air Max 1 "Chinese New Year" eert het gevleugelde paard

De Nike Air Max 1 "Chinese New Year" eert het gevleugelde paard

Voor we je lekker gaan maken met de foto's en de release info van deze Nike Air Max 1 "Chinese New Year" moeten we je eerlijk bekennen dat de kans erg klein is dat je dit paartje in Europa voor retail zal kunnen kopen. Desalniettemin is deze release té dope om niet te delen, al is het alleen al om de foto's.

Hoewel het Chinese New Year nog niet echt voor de deur staat is het nooit te vroeg om vooruit te blikken naar wat er deze keer weer komen gaat. Naarmate we het jaar van de rat naderen (misschien wel de minst visueel dynamische dierenriem op de lijst) zou het veilig zijn om aan te nemen dat deze onlangs onthulde Air Max 1 ook in het teken zou staan van dit weinig inspirerende beestje. In plaats daarvan eert deze release het gevleugelde paard, ook wel de Pegasus genoemd. 

Toegewijde fans van de Nike Air Max 1 zullen al snel de multi-colored buitenzool in verband brengen met één van de meest populaire Air Max 1 releases ooit: de Cherrywood Parra Patta-collab. Dit is echter enkel het geval bij de buitenzool, de bovenkant maakt namelijk gebruik van een compleet andere colorway. 

De basiskleur van de sneaker is zwart, dat in de vorm van suede is toegepast op de mud guard. Op de hak is een toevoeging van gelakt zwart terug te vinden.  De kleuren die er uitknallen is het gewaagde rood en goud dat is toegepast op het mesh van de toe box, de swoosh, de kraag, de mini swoosh aan de voorkant en de tong tag. De schoen is ook voorzien van blauwe voeringen - met visuele motieven die voorzien van Chinese karakters. Het gevleugelde paard is terug te vinden in het goud op de achterkant van de schoen.

Zoals gezegd is er geen releasedatum bekend, de Chinese New Year release staan er om bekend vaak niet in Europa te droppen. Uiteraard zal de schoen op StockX verschijnen, maar daar zal je wat moeten toeleggen op de retailprijs. Check regelmatig onze sneaker releasekalender just in case!