We mogen de afgelopen maanden niet klagen over de nieuwe Air Max 1 sneakers die Nike dropt. Het aantal nieuwe releases van de iconische sneaker is nog niet te vergelijken met de hoeveelheid die een aantal jaar geleden uit werden gebracht, maar je hoort ons voorlopig niet klagen. Zo kwam Nike recent met de Nike Air Max 1 "Light Madder Root", de "Cobblestone" en de "La Ville Lumiere", maar het is in dit geval ook niet vies van het nieuw leven inblazen van een oude colorway. Het heeft er namelijk alle schijn van dat Nike nog dit jaar met de Nike Air Max 1 Crepe "Hemp" zal gaan komen, deze colorway werd oorspronkelijk uitgebracht in 2004 en is tot op de dag van vandaag nog steeds een erg gewild paartje.

Hoe zag de Nike Air Max 1 Crepe "Hemp" uit 2004 eruit?

Nike Air Max 1 Premium Crepe Hemp 2004 Foto 2
@tomshepard
Nike Air Max 1 Premium Crepe Hemp 2004 Foto 1
@tomshepard

Het bovenwerk van de oorspronkelijke Hemp uit 2004 maakte gebruik van een uniek jute-materiaal, maar op basis van de eerste foto's van de 2022-versie lijkt het erop dat het materiaal dat op de toebox is toegepast is gewijzigd. Het is iets minder jute en heeft meer weg van een soort geweven hennep materiaal. De stoffen mud guard loopt in een bruine kleur van voor naar achter door langs de sneaker en is daarboven afgewerkt met glad bruin suède, waardoor het thema 'Hennep' helemaal tot leven komt. De Swoosh voorziet de sneaker van wat contrast, doordat het is uitgevoerd in mintgroen. Het prachtige bovenwerk van de sneaker rust bovenop een gebroken witte crêpezool, zoals we die eerder zagen op bijvoorbeeld de Nike Air Max 1 Premium "Dark Obsidian" en de "Bacon".

Update
De releasedatum is bekend: 15 september. Uiteraard houden we jullie verder op de hoogte via onze releasekalender, ons blog en onze Facebookpagina.

Nike Air Max 1 Crepe "Hemp" 2022

Sep
15
Nike Air Max 1 Crepe "Hemp" 2022

Nike Air Max 1 Crepe "Hemp" 2022

FD5088-200
Alle verkooppunten
Jan
01
Nike Air Max 1 Crepe "Hemp" 2004

Nike Air Max 1 Crepe "Hemp" 2004

308867-231
Alle verkooppunten
De Nike Air Max 1 Crepe "Hemp" ACHTERKANT
asphaltgold
De Nike Air Max 1 Crepe "Hemp" zool
asphaltgold
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur