Onze ochtend kon niet beter beginnen, Nike heeft namelijk de officiële foto's van de Nike Air Max BW "Persian Violet" gedropt en jullie weten wat dat betekend: de release laat niet lang meer op zich wachten. Onze inbox zit dagelijks vol met de vraag Wanneer gaat de Air Max BW weer eens droppen? En lang hadden wij daar geen antwoord op - wij kunnen nu officiëel bevestigen dat dit paartje dit jaar nog zal gaan droppen! Eindelijk!

Nike Air Max Classic BW
@uptherestore

De Nike Air Max BW is een tijdloze klassieker

De Nike Air Max Classic BW van Nike werd voor het laatst uitgebracht in Maart van 2016 en keert dit jaar terug in de originele ‘Persian Violet’ colorway. De Air Max BW werd oorspronkelijk gedropt in 1991 en is ontworpen door Tinker Hatfield. De Air Max BW staat natuurlijk bekend om zijn mega grote Air Max-unit, wat leidde tot de naam "Big Window" of ook wel "BW". Het model is wereldwijd nooit een mega kaskraker geweest, maar staat in Nederland ongetwijfeld in de top 3 Nike sneakers bij de doelgroep die de jaren '90 bewust hebben meegemaakt. Helaas is dit al de jaren dan ook de reden geweest dat Nike de Air Max BW niet veel aandacht heeft gegeven.

Onlangs zagen we de Air Max BW nog wel een aantal keren een comeback maken als Hybride model, zo gebruikte Skepta de bovenkant van de BW voor zijn collab met Nike, waarbij hij de onderkant van de Air Max 97 gebruikte. Misschien wel de meest iconische BW-release was een collab met de bekende graffiti artist Stash, die zijn kenmerkende blauwe kleuren met een aantal duurzame materialen toepaste voor de Artist Series.

De releasedatum voor de Air Max BW "Persian Violet" is 24 september 2021! We houden wij je uiteraard op de hoogte via onze releasekalender, ons blog en onze Facebookpagina als de verkooppunten bekend worden.

Releasedatum Nike Air Max BW "Persian Violet"

Verkooppunten

Sep
24
Nike Air Max BW "Persian Violet"

Nike Air Max BW "Persian Violet"

DJ6124-001
Alle verkooppunten
Feb
24
Nike Air Max BW "Black Violet"

Nike Air Max BW "Black Violet"

DM3047-001
Alle verkooppunten
Nike Air Max BW "Persian Violet"
@uptherestore
Nike Air Max BW "Persian Violet"
@uptherestore

De geschiedenis van de Nike Air Max Classic BW

Nike Air Max Classic BW geschiedenis foto 1
Nike Air Max Classic BW geschiedenis foto 2

De Air Max Classic BW is bedacht en ontworpen door niemand minder dan Tinker Hatfield en werd oorspronkelijk uitgebracht in de vroege jaren '90. Het gebruikte dezelfde zool als die van de Air Max 90, die een jaar eerder werd uitgebracht, maar dan met een grotere Air Max Unit in de hiel. De sneaker kreeg daardoor de naam "Big Window". De originele release was gehuld in het zwart, met de inmiddels iconische toevoeging van Persian Violet die er met de juiste kleur echt uitknalt.

In de Verenigde Staten zag je de sneaker veel terug aan de voeten van bekende Rap en R&B artiesten van die tijd, waardoor ook talloze albumcovers voorzien zijn van rappers met de sneakers aan de voeten. De schoen had een vergelijkbare impact in Europa, waar hij snel populair werd in de hiphopscene, maar met name in de gabberscene.

Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur