Al jaren lang steunt Nike de LGBTQIA+ (Lesbian, Gay, Bisexual en Transgender) community in de vorm van een Nike BeTrue collectie. Ook dit jaar komen er weer diverse kleurrijke releases aan die je, ongeacht je geaardheid zeker niet mag missen - al is het alleen maar om het initiatief te steunen.

Het BeTrue-initiatief van Nike zet haar toewijding aan de LGBTQIA + -gemeenschap voort met een speciale collectie sneakers versierd in de welbekende regenboogkleuren. Met name dit jaar ondersteunt Nike meer dan 20 organisaties die vechten voor de rechten van de eerder genoemde. Deze organisaties variëren van lokaal tot internationaal, waaronder het LGBT-centrum van Los Angeles, Portland Frontrunners, GLBT Historical Society Museum, Campus Pride en You Can Play.

De modellen die dit jaar een dosis kleuren krijgen zijn de Air Max 2090, de Air Force 1 en een ACG Deschutz. Laats genoemde slaan we het liefst over, want wij weten even niet wat Nike bezielde toen ze deze sandaal toevoegde aan de line-up.

De Nike Air Max 2090 "Be True" is voorzien van een regenboog aan kleuren met een transparante bovenkant en zichtbare steken en naden. De Air Force 1 is misschien wel het dikste paartje van de line-up; het maakt gebruik van een vrijwel volledige witte colorway, met een rainbow outlining rond de Swoosh en een regenboog motief op de achterkant, de tong tag en aan de zijkant van de middenzool. De ACG Deschutz is aan de binnenkant voorzien van regenboogkleuren - we vragen ons oprecht af wie deze gaat rocken met een paar mooie grijze sokken.

De volledige collectie wordt op 5 juni gedropt in Azië en wereldwijd op 19 Juni. Check dus regelmatig onze sneaker releasekalender voor updates, ons blog voor het laatste sneaker nieuws of bezoek onze Facebook pagina.

Stephan
Geschreven door
Stephan