Tim
Geschreven door
Tim

Al maanden lang krijgen wij het nieuws binnen dat Nike en Travis Scott dit jaar maar liefst vijf Nike Air Max 1 collabs gaan droppen, maar het was nog vrij onduidelijk welke sneakers van de vijf colorways nu precies als eerst aan de beurt zouden zijn. Vandaag hebben wij eindelijk duidelijkheid.

Allereerst zullen er op 16 December twee van de vijf colorways gaan droppen, het gaat hier om de Travis Scott x Air Max 1 "Saturn Gold" en de Travis Scott x Air Max 1 "Baroque Brown". De officiële foto's zijn binnen, de releasedata zijn bekend, het is dus de hoogste tijd om ons voor te bereiden op de release!

Travis Scott x Air Max 1 "Saturn Gold"

Travis Scott x Nike Air Max 1 Saturn Gold Foto 9
Travis Scott x Nike Air Max 1 Saturn Gold Foto 6

De Travis Scott x Air Max 1 "Saturn Gold" ziet er op het eerste gezicht nogal ruig uit, wat ook de bedoeling is. De schoen is voorzien van een unieke en duurzame uitstraling, volledig volgens de CACT.US CORP. regels. De sneaker is geïnspireerd door het ACG-zakmes, zo zien we een Gillie-vetersysteem met trekkoord en het speciale nubuck en overlays op de bovenkant zijn voorzien van een gaaspatroon, wat zorgt voor heerlijke '90 vibes.

Deze Air Max 1 maakt gebruik van een rubberen Cactus Jack-tonglogo en een aangepaste CACT.US CORP-buitenzool. Uiteraard is er aan de zijkant weer een omgekeerde Swoosh te zien, wat onderhand een signature Travis Scott move is geworden. De colorway in kwestie is Saturn Gold/Tea Tree Mist-Tent, waarbij de gele kleur vrij dominant is. We zien wat bruine en blauwe toevoegingen op de veters, het tong logo, de pull tabs aan de zijkant en op de buitenzool.

Travis Scott x Air Max 1 "Saturn Gold" Verkooppunten

27
May 2022
Travis Scott x Nike Air Max 1 "Saturn Gold"

Travis Scott x Nike Air Max 1 "Saturn Gold"

DO9392-700
Alle verkooppunten

Travis Scott x Air Max 1 "Baroque Brown"

Travis Scott x Nike Air Max 1 Baroque Brown Foto 8
Travis Scott x Nike Air Max 1 Baroque Brown Foto 5

De Travis Scott x Air Max 1 "Baroque Brown" haalt niet alleen inspiratie uit eerdere releases, maar ook uit Scotts eigen persoonlijke stijl. Bij deze sneaker nemen aardetinten het roer over, met crèmegeel als contrasterende kleur toegepast op de tussenzool, omgekeerde Swoosh en op de mesh-basis. Een knallende Chile Red kleur is toegepast op de veters, de pull tabs en de co-branding op de achterkant.

Travis Scott x Air Max 1 "Baroque Brown" Verkooppunten

27
May 2022
Travis Scott x Nike Air Max 1 "Baroque Brown"

Travis Scott x Nike Air Max 1 "Baroque Brown"

DO9392-200
Alle verkooppunten
Tim
Geschreven door
Tim