Tim
Geschreven door
Tim

Je hebt glimmende sneakers en je hebt de aankomende CLOT x Nike Dunk High "Metallic Silver". De eerste foto's lekte een aantal maanden gelden al en vanaf dat moment bleef het gissen wanneer de sneaker nu eindelijk zou gaan droppen. Aan die onzekerheid is vandaag een eind gekomen, want de releasedatum is bekend. De sneaker dropt op Zaterdag 16 April om 09:00 in de ochtend.

Maximaal shinen met deze glimmende CLOT x Nike Dunk High "Metallic Silver"

CLOT x Nike Dunk High Metallic Silver Foto 12
CLOT x Nike Dunk High Metallic Silver Foto 13

CLOT en Nike gaan opnieuw de samenwerking aan, dit keer komen zij met de CLOT x Nike Dunk High "Metallic Silver" die ook wel bekend is als de CLOT x Nike Dunk High "Flux Dunk". 'Flux' verwijst in dit geval naar een continue verandering of beweging -van tijd, natuur of de constante verandering van situaties, rollen en zelfs dimensies in ons dagelijks leven.

Voor deze nieuwste Nike-collab liet CLOT-oprichter en CEO Edison Chen zich inspireren door de Yin-Yang-filosofie van vloeibaarheid en harmonie, waarbij hij iedereen hoopt te inspireren om de verandering en de harmonie van nu en de toekomst te omarmen. Het resultaat is een paar fenomenaal ogende Nike Dunks, gehuld in een spectaculair lensvormig ontwerp dat gegarandeerd in één oogopslag verblindt.

Het oorspronkelijke idee was het inbrengen van de Yin en Yang-filosofie van zwart en wit. De sneaker oogt momenteel overwegend zilver, maar eigenlijk zijn het de uiteinden van het spectrum wit en zwart.
CLOT x Nike Dunk High Metallic Silver Foto 2
CLOT x Nike Dunk High Metallic Silver Foto 3

Het concept van vloeibaarheid wordt uitgedrukt door een betoverende lenticulaire constructie die zich over de hele schoen uitstrekt, waardoor een optische illusie ontstaat die vanuit elke hoek waar te nemen is. De co-branded tong wisselt tussen CLOT- en Nike-logo's afhankelijk vanaf welke hoek je de sneaker bekijkt, waardoor het een niet te missen hoogtepunt van de sneaker is. Om de futuristische, buitenaardse aantrekkingskracht te maximaliseren, zijn stoffen overlays, waaronder de iconische Swoosh verwisseld voor aanvullende doorstiksels, afgerond met een clean witte zool en bijpassende veters om de ultrastrakke look af te ronden.

CLOT x Nike Dunk High "Metallic Silver"

29
Jul 2022
CLOT x Nike Dunk High "Metallic Silver"

CLOT x Nike Dunk High "Metallic Silver"

DH4444-900
Alle verkooppunten
Tim
Geschreven door
Tim