Buiten het feit dat deze Samba sneaker Fucking Awesome is, heet het bedrijf waarmee Adidas in dit geval een samenwerking is aangegaan ook zo. Fucking Awesome is een skateboard- en streetwearmerk dat in 2001 werd opgericht door Jason Dill en Mike Piscitelli. Het merk staat bekend om zijn opvallende en provocerende naam, maar ook om zijn unieke graphics en ontwerpen die vaak gewaagd en uitdagend zijn.

Fucking Awesome heeft een cultstatus verworven in de skateboard- en streetweargemeenschap vanwege de creativiteit en rebelse benadering van de skatecultuur. De ontwerpen van het merk zijn vaak geïnspireerd door de popcultuur, abstracte kunst en provocerende slogans.

Fucking Awesome x Adidas Samba Black White Foto 6

Fucking Awesome en adidas maken zich op voor de release van de Adidas Samba "Black White"

Deze versie van de Adidas Samba sneaker is voor Jason Dill de eerste keer dat hij aan het klassieke model heeft gewerkt. In plaats van de felle kleuren en materialen waar zijn bedrijf om bekend staat, heeft het streetwearmerk ervoor gekozen om het simpel te houden.

Er is gekozen voor een basis van zwart leer met het witte Three Stripes-logo aan de zijkanten en op de hiel. De graffiti-letters van Fucking Awesome zijn op de tong gestempeld, en de binnenzolen zijn voorzien van co-branding. Zwarte veters en een bijpassende tonale rubberen zool maken het ontwerp af. De schoen wordt geleverd in een speciale co-branding verpakking.

Scoor deze Fucking Awesome x Adidas Samba "Black White" op vrijdag 12 januari via diverse verkooppunten.

Fucking Awesome x Adidas Samba "Black White"

Jan
17
Fucking Awesome x Adidas Samba "Black White"

Fucking Awesome x Adidas Samba "Black White"

ID7339
Alle verkooppunten
Fucking Awesome x Adidas Samba Black White Foto 4
Fucking Awesome x Adidas Samba Black White Foto 2
Fucking Awesome x Adidas Samba Black White Foto 3
Fucking Awesome x Adidas Samba Black White Foto 5
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur