Dime is een streetwear- en skatemerk uit Montreal. Het merk werd rond 2005 opgericht en staat bekend om zijn "humor-first, skating-second" benadering. Het merk ontwikkelde zich van het plaatsen van korte online clips tot een internationaal erkend merk. Dime onderscheidt zich door zijn nonchalante, humoristische karakter, waarbij het alles behalve moeite doet om zich aan te passen aan de mainstream skatecultuur, maar juist zijn eigen pad creëert.

Adidas en Dime komen deze maand met een frisse nieuwe kijk op de Busenitz Vulc II sneaker. Dit ontwerp is een eerbetoon aan de oorspronkelijke Busenitz Pro, die werd ontworpen door skateboardicoon Dennis Busenitz, een pro team rider van adidas. De samenwerking combineert naadloos high-performance skate-eigenschappen met Dime's tijdloze designelementen.

Dime x Adidas Busenitz II foto 2
Samenwerken met Dime aan een colorway was een spannende ervaring en ik ben erg blij met het eindproduct

Dime zoekt met deze Busenitz II sneakers de balans tussen functionaliteit en coole looks

"Voor de Busenitz Vulc II streefden we naar unieke kleurencombinaties in skate-proof suède. Ons doel is om bestaande liefhebbers van de sneaker aan te trekken en de stijl te introduceren bij een nieuw publiek. Dennis Busenitz, universeel gerespecteerd in het skateboarden, is een integraal onderdeel van onze samenwerking, omdat hij een centrale rol heeft gespeeld in het ontstaan van het adidas Skateboarding programma." aldus Mark Regimbal van Dime.

Ook Dennis Busenitz zelf is enthousiast over deze collab. "Ik ken de Dime-crew al jaren; het zijn vrienden en een geweldig merk voor mijn adidas Skateboarding Pro-model. Met hen samenwerken aan een colorway was een spannende ervaring en ik ben erg blij met het eindproduct." aldus Dennis.

De sneaker is voorzien van Dime's kenmerkende "wave-design" op de lakleren drie strepen en sockliner. Dit vernieuwde model maakt gebruik van een volledig suède bovenwerk dat zorgt voor extra duurzaamheid. Een bredere foxing tape voegt een vintage touch toe en past perfect bij de adidas x Dime co-branding dat op de hielen is aangebracht.

Scoor deze Dime x Adidas Busenitz Vulc II "Cardboard" en de Dime x Adidas Busenitz Vulc II "Wonder Mauve" op maandag 11 december via diverse verkooppunten.

Dime x Adidas Busenitz Vulc II "Cardboard"

Dec
11
Dime x Adidas Busenitz Vulc II "Cardboard"

Dime x Adidas Busenitz Vulc II "Cardboard"

GW7232
Alle verkooppunten

Dime x Adidas Busenitz Vulc II "Wonder Mauve"

Dec
11
Dime x Adidas Busenitz Vulc II "Wonder Mauve"

Dime x Adidas Busenitz Vulc II "Wonder Mauve"

GW7233
Alle verkooppunten
Dime x Adidas Busenitz Vulc II Cardboard Foto 1
Dime x Adidas Busenitz Vulc II Cardboard Foto 2
Dime x Adidas Busenitz Vulc II Cardboard Foto 3
Dime x Adidas Busenitz Vulc II Wonder Mauve Foto 1
Dime x Adidas Busenitz Vulc II Wonder Mauve Foto 2
Dime x Adidas Busenitz Vulc II Wonder Mauve Foto 3
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur