Ahh.. Corduroy, het zachte stofje dat tot nu toe altijd garant heeft gestaan voor dikke releases. Denk maar aan releases als de Nike Air Max 1/97 Sean Wotherspoon en de Air Max 1 Crepe Soles, die beide maximaal waren voorzien van het geribbelde geweven stofje. Vandaag kwamen we nog zo'n paartje tegen op de Instagram van Edison Chen, de in Canada geboren acteur, zanger, rapper en modeontwerper uit Hong Kong die het meest bekend is als mede eigenaar van het merk CLOT.

De ontwerper, wiens relatie met Nike een van de langste is op het gebied van collabs heeft dan ook een meer dan uitstekende band met bedrijf uit Beaverton. De foto's die vandaag op zijn Instagram te zien waren kunnen theoretisch Bespokes zijn (custom Nike sneakers die je persoonlijk met Nike kunt ontwerpen), maar met een beetje geluk kan dit zomaar een nieuwe upcoming CLOT x Nike Air Max 1 collab zijn.

Wat we op de foto's zien is in ieder geval heel vet. De sneaker lijkt vrijwel volledig te zijn gemaakt van blauw corduroy, een oranje corduroy Swoosh met een paarse outlining, een oranje tong tag en natuurlijk de niet te missen inlegzolen die zijn voorzien van een bloemenprint. De paarse veters en een witte middenzool maken de look af.

Wat we hier precies zien is nog niet duidelijk. Een collab? Of toch een custom paartje.. Wie zal het zeggen. Check voor de zekerheid onze sneaker releasekalender voor updates, ons blog voor het laatste sneaker nieuws of bezoek onze Facebook pagina.

Stephan
Geschreven door
Stephan