Toen we in maart van dit jaar een eerste glimp van de Grateful Dead x Nike SB Dunk Low opvingen, hadden we eerlijk gezegd geen idee wat we konden verwachten. Is dit een officiële collab of een custom? De foto's waren destijds ook nog niet de moeite waard om er überhaupt iets over te posten. Twee maanden later lijkt deze collab er dan toch echt van te komen, we hebben nu dan ook beter beeldmateriaal beschikbaar en worden er diverse vragen die we hadden beantwoord.

De schoen is gemaakt in samenwerking met de legendarische rockband Grateful Dead, die werd opgericht in 1965 en vervolgens dertig jaar later werd ontbonden. Het design is geïnspireerd door de Grateful Dead Bears, een reeks gestileerde Dancing Bears die door Bob Thomas zijn ontworpen. Het paar is hierdoor uitgedost in soepel suède en een donzige groene stof dat opvallend veel lijkt op de stof van de Grateful Dead Bears.

Zoals gezegd is de basis uitgedost in een knaller van een kleur groen, geplaatst op een combinatie van suede en een zachte stof. Blauwe accenten zijn toegepast op de zijkant, de branding op de achterkant en de buitenzool. Over de branding op de achterkant gesproken: deze is uitgevoerd in jaren 60-vibes fontje, dat perfect past bij wat deze schoen wil uitstralen. Co-branded details zijn terug te vinden op de tong van de schoen in de vorm van een beer met een Nike logo.

Wanneer de sneaker precies zal gaan droppen is nog niet bekend - wel weten we dat het nog dit jaar zal zijn. check dus regelmatig onze sneaker releasekalender, ons nieuws overzicht en onze Facebook pagina voor updates!

foto's: repgod888

Stephan
Geschreven door
Stephan