We hebben de laatste maand niet te klagen over nieuwe Nike Air Max 1 releases, de AM1 machine lijkt langzaam maar zeker weer op gang te komen na een extreme droogte van inmiddels ruim een jaar. We moeten er wel bij zeggen dat de kans op het daadwerkelijk scoren van een van deze paartjes niet al te groot is - het gaat helaas nog altijd om limited releases.

Vandaag werpen wij een blik op deze bijzondere Air Max 1 die uitgebracht zal gaan worden onder de naam Nike Air Max 1 Leather "Mystic Dates". De color blocking is in zekere zin hetzelfde als toegepast werd op de OG paartjes, waardoor je bij deze release direct dat echte Air Max 1 gevoel krijgt. Zoals de naam al doet vermoeden bestaat deze Air Max 1 volledig uit leer. Bruin leer is toegepast op de mud gaurds, de Swooshes, de bovenste veteroogjes en de branding op de hak en tong tag. De overlays boven de mud guard zijn uitgevoerd in het grijs, met daaronder een basis en een toe box van wit leer. Afrondende details komen in de vorm van witte veters, een witte middenzool en een driekleurige buitenzool. Uiteraard zijn wij de mini swooshes niet vergeten, die zijn zoals gewoonlijks toegepast op de zijkant van de toe box.

Doordat deze sneaker volledig uit leer bestaat ligt de releasedatum logischerwijs in de koudere maand - in dit geval ergens in Oktober van dit jaar. Wil je op de hoogte blijven van deze release en nog veel meer nieuws over sneakers? Dan is het raadzaam onze sneaker releasekalender, ons blog en onze Facebook pagina scherp in de gaten te houden.

Stephan
Geschreven door
Stephan