Tim
Geschreven door
Tim

Air Jordan 1 sneakers zijn bijna altijd wel geïnspireerd door een bepalend moment in Michael Jordan's basketbal carriere. Ook deze Air Jordan 1 Rebellionaire is zo'n sneaker die een verhaal te vertellen heeft. De Air Jordan 1 High OG Rebellionaire is volgens bronnen geïnspireerd op de klassieke Air Jordan 1 "Banned" commercial. De bijnaam "Rebellionaire" is ontstaan door de tijd dat Michael Jordan een rebel was door de "Banned" Air Jordan 1 te dragen, ook al kreeg hij voor elke wedstrijd een boete opgelegd.

"X" marks the spot bij deze Air Jordan 1 Rebellionaire

Air Jordan 1 Rebellionaire Foto 11
Air Jordan 1 Rebellionaire Foto 10

De Air Jordan 1 Rebellionaire is uitgebracht als een knipoog naar de tijd dat Michael Jordan zijn Air Jordan 1's niet mocht dragen en daar iedere wedstrijd een boete van $5000 voor kreeg. Het merk brengt deze Rebellionaire uit, omdat Michael in veel ogen een ware rebel was door andere sneakers te dragen dan toegestaan was. Nike betaalde uiteindelijk de boetes terwijl Michael de schoenen bleef dragen.

De Air Jordan 1 Rebellionaire gaat gekleed in een mix van zwart, wit en grijs en heeft daardoor veel weg van de Air Jordan 1 "Shadow". Deze Air Jordan 1 is gedetailleerd met een bovenwerk dat bedekt is met diverse teksten, waaronder They can’t stop you from wearing them, verwijzend naar de commercial. Ook keert bij deze release de iconische rode "X" terug op de hielen. Een witte tussenzool bovenop een grijze rubberen buitenzool maakt het ontwerp af.

De sneaker dropt op Zaterdag 12 Maart om 09:00 via diverse verkooppunten.

Air Jordan 1 Rebellionaire

12
Mar 2022
Air Jordan 1 High OG "Rebellionaire"

Air Jordan 1 High OG "Rebellionaire"

555088-036
Alle verkooppunten
Tim
Geschreven door
Tim