Nike is geen onbekende als het gaat om een samenwerking aan te gaan met een jeansmerk, zo zagen we als voorbeeld in het verleden al meerdere collabs met Levi's voorbij komen. Deze collab is voor ons Nederlanders misschien wel extra tof, want Nike gaat samen met het Nederlandse jeansmerk Denham een samenwerking aan om een hele toffe Nike Air Max 1 te ontwerpen. Na het zien van de eerste foto's mag de sneaker van ons morgen al droppen.

Hoewel de Air Max 90 dit jaar het meest in de schijnwerpers heeft gestaan is het misschien wel nóg mooier als er opeens een nieuwe colorway voor de Air Max 1 aan zit te komen. Zo kijken wij in dit blog alvast vooruit naar de release van de DENHAM x Nike Air Max 1. DENHAM the Jeanmaker iseen Amsterdams bedrijf dat in 2008 werd opgericht door Jason Denham, een Engelse jeansmaker met een grote passie voor het ontwerpen van jeans. De DENHAM x Nike Air Max 1 is voor hem dan ook een grote eer en een uitdaging om zijn liefde voor jeans te kunnen openbaren aan het grote publiek. De sneaker is gemaakt van een mix van premium suède en leer met denim op de voorvoet. De basis van de schoen is uitgevoerd in diverse blauwtinten, voorzien van in het oog springende details als de witte veters, een binnenkant van leer, kakikleurige tong tags en hakken en contrasterende rode accenten. Andere opvallende details zijn onder meer de tekst "DENHAM The Jean Maker", geplaatst aan de binnenkant en een witte swoosh met een rode outlining. Een witte tussenzool en rubberen buitenzool maken het design van dit pareltje af.

De DENHAM x Nike Air Max 1 heeft nog geen releasedatum, wij verwachten echter wel dat de release dit jaar nog zal zijn. Geen release missen? Check dan regelmatig onze sneaker releasekalender voor updates, ons blog voor het laatste sneaker nieuws of bezoek onze Facebook pagina.


Stephan
Geschreven door
Stephan