Tim
Geschreven door
Tim

"The Simpsons" is misschien wel de bekenste Amerikaanse animatieserie ooit. De show die werd bedacht en gemaakt door Matt Groening ging voor het eerst in première op 17 december 1989 en is uitgegroeid tot een van de langstlopende en meest iconische televisieseries in de geschiedenis.

In de loop der jaren heeft "The Simpsons" veel verwijzingen naar de popcultuur gehad, waaronder verwijzingen naar verschillende merken. Een van de meest opvallende verwijzingen had betrekking op Adidas. In de aflevering "Bart Star", die oorspronkelijk werd uitgezonden op 9 november 1997, sluit Bart Simpson zich aan bij een junior football team dat wordt gecoacht door voormalig NFL-speler Ned Flanders. In een scène geeft Ned Flanders Bart een paar schoenen waarop je duidelijk de drie strepen van Adidas kunt zien. De strepen worden echter in de verkeerde volgorde getoond, want het Adidas logo heeft normaal gesproken drie strepen in oplopende volgorde vanaf de bovenkant.

Sindsdien heeft Adidas meerdere malen officiële samenwerkingen gehad met The Simpsons, waarna het nu de beurt is aan Homer Simpson die op 18 Augustus zijn eigen Adidas Stan Smith sneaker zal krijgen in de vorm van deze The Simpsons x Adidas Stan Smith "Homer Simpson".

The Simpsons x Adidas Stan Smith Homer Simpson Foto 4
The Simpsons x Adidas Stan Smith Homer Simpson Foto 7

Homer, de ster van The Simpsons krijgt zijn eigen Adidas Superstar sneaker

The Simpsons en adidas komen dit jaar weer samen om ons een van de beste samenwerkingen van 2023 te bezorrgen. We geven je een eerste blik een "Homer Simpson" adidas Stan Smith die op het eerste oog voornamelijk is voorzien van de kleur Cloud White toegepast op een vrijwel volledig leren constructie met ton-sur-ton witte details op de veters, binnenvoering en tong.

Het beste deel van deze Stan Smith is toegepast op de hakken, waar we de populaire afbeelding zien van Homer Simpson die zich verstopt in de struiken en gemaakt is van chenille materiaal. Extra details zijn onder andere een andere afbeelding van Homer op de tong, goudgekleurde "Homer Simpson" tekst op de zijpanelen ter vervanging van de traditionele "Stan Smith" tekst, co-branded inlegzolen en een vergeelde/verouderde rubberen zool. De sneakers worden ook geleverd in een speciale doos om deze samenwerking een speciaal tintje te geven.

Volgens de huidige berichten komt deze The Simpsons x Adidas Stan Smith "Homer Simpson" uit op 18 augustus, mocht daar iets aan veranderen dan melden we ons uiteraard via onze releasekalender, ons blog en onze Facebookpagina.

The Simpsons x Adidas Stan Smith Homer Simpson Foto 5

The Simpsons x Adidas Stan Smith "Homer Simpson"

18
Aug 2023
The Simpsons x Adidas Stan Smith "Homer Simpson"

The Simpsons x Adidas Stan Smith "Homer Simpson"

IE7564
Alle verkooppunten
The Simpsons x Adidas Stan Smith Homer Simpson Foto 3
Tim
Geschreven door
Tim