Hyprints bestaat 3 jaar!

Om dat te vieren brengen ze een nieuwe gelimiteerde print uit. Hyprints is in 2017 door Sven Dekker opgericht en begon als een hobby; het maken van - door sneaker geïnspireerde - illustraties. In de afgelopen 3 jaar is Hyprints uitgegroeid tot een serieuze zaak, zo hebben ze een webshop gelanceerd, liggen de prints in een aantal Nederlandse sneaker stores, hebben ze samengewerkt met toffe brands, staan ze op verschillende sneaker beurzen door heel Europa, en hebben ze honderden muren aangekleed met hun kunst! Één van de eerste prints die Hyprints heeft uitgebracht was geïnspireerd op het werk van Brian Donnelly, beter bekend als KAWS. Voor het 3-jarige jubileum heeft Hyprints besloten om de Companion print nog één keer terug te laten komen. De illustratie zelf heeft natuurlijk een upgrade ontvangen, maar wat vooral opvalt, is de reflecterende folie waarmee de print is afgewerkt.

KAWS

“KAWS is sinds dag 1 al een inspiratie voor mij. Brian Donnelly is letterlijk in de straten begonnen met graffiti en heeft zichzelf omhoog gewerkt tot de meest prestigieuze musea. Ik vind vooral zijn creatieve maar toch commerciële mindset heel tof. Zo maakt hij kunst die je kan kopen voor in huis, maar die je ook terug kan vinden in musea. Daarmee wordt zijn werk toegankelijk en inspireert hij een hele nieuwe generatie. KAWS is misschien wel het bekendst om zijn creatieve reïnterpretaties van klassieke (pop-cultuur) iconen, zoals The Simpsons, Mickey Mouse en Spongebob Squarepants. En dat is precies wat ik met Hyprints ook probeer, alleen dan met sneakers!” Aldus Sven.

Gelimiteerde oplage

Hyprints’ laatste werk is een ode aan KAWS. Op de print staat de KAWS Companion afgebeeld, afgewerkt met zilverkleurige reflecterende folie. Het design is geprint op 380 g/m² wit mat A3 papier en komt in een oplage van 100 stuks. Alle prints zijn geauthenticeerd en hand genummerd op de achterkant en zijn vanaf nu beschikbaar in de webshop van Hyprints.


Stephan
Geschreven door
Stephan