We wierpen gister een blik op een robuuste, verstevigde Nike Air Max 1 "University Gold/Game Royal" - en daar waren we al heel bij mee. Nog geen dag later kondigt Nike nóg een soortgelijke release aan, deze is alleen ietsje opvallender. Wauw!

De Nike-kleding uit de jaren negentig staat bekend om zijn ultra-levendige tinten en blijft tot op de dag van vandaag mega populair, ook is het blijkbaar een uitstekende inspiratiebron voor een nieuwe colorway voor de Nike Air Max 1. De sneaker is voorzien van een windbreaker-achtige zwarte nylon basis en gewaagde lederen overlays die zijn uitgevoerd in de kleuren paars, goud en groenblauw. De crimson gekleurde Swoosh is geplaatst bovenop een goudkleurige basis, wat zorgt voor een dubbelgelaagde look. Ook is deze release voorzien van een tabje aan de zijkant met de tekst "Sportswear" en een kleurrijke tong tag. De dunne touwveters zijn een knipoog naar de trekkoorden die op verschillende kledingstukken van Nike zijn toegepast. Een lichtgrijze tussenzool, een crimson Air Max-unit en een driekleurige buitenzool maken de vintage look af.

Voorlopig is het even genieten van de foto's. Een releasedatum zul je binnenkort vinden op onze sneaker releasekalender!

Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur