Kiko Kostadinov is een modeontwerper die bekend staat om zijn innovatieve en avant-gardistische ontwerpen. Hij werd geboren in Bulgarije en verhuisde naar het Verenigd Koninkrijk waar hij studeerde aan Central Saint Martins, een prestigieuze kunst- en designopleiding in Londen. Kostadinov kreeg aandacht voor zijn vermogen om conceptuele mode te combineren met functionele elementen, waarbij hij zich vaak liet inspireren door werkkleding en uniformen.

Naast het runnen van zijn eigen label, is Kostadinov verschillende samenwerkingen aangegaan met andere mekren, waaronder met ASICS. Deze samenwerkingen zijn geprezen om hun originaliteit en zijn zeer populair bij iedere sneakerhead die non hyped paartjes op waarde kan schatten.

Inmiddels staat er weer een nieuwe samenwerking met ASICS op de planning, waarbij de Asics Gel-Quantum Kinetic sneaker onder handen wordt genomen. Deze collab bestaat uit twee nieuwe colorways en introduceert subtiele wijzigingen. Opmerkelijk is een nieuwe pull tab op de tong, dat de functionaliteit en futuristische charme van de schoen versterkt. Bovendien is het ASICS-logo in het ontwerp van de bovenkant uitgebreid naar de kraag, waardoor de achterkant vrij is gelaten voor meer ventilatie, mogelijk gemaakt door mesh dat van de teen tot aan de hiel loopt.

Op vrijdag 10 mei dropt deze collab in twee colorways, namelijk de Asics U55-S Gel-Quantum Kinetic "Light Indigo" en de Asics U55-S Gel-Quantum Kinetic "Moss".

Asics U55-S Gel-Quantum Kinetic "Light Indigo"

May
10
Asics U55-S Gel-Quantum Kinetic "Light Indigo"

Asics U55-S Gel-Quantum Kinetic "Light Indigo"

1203A403-400
Alle verkooppunten

Asics U55-S Gel-Quantum Kinetic "Moss"

May
10
Asics U55-S Gel-Quantum Kinetic "Moss"

Asics U55-S Gel-Quantum Kinetic "Moss"

1203A403-300
Alle verkooppunten
Asics U55 S Gel Quantum Kinetic Light Indigo Foto 1
Asics U55 S Gel Quantum Kinetic Light Indigo Foto 2
Asics U55 S Gel Quantum Kinetic Moss Foto 1
Asics U55 S Gel Quantum Kinetic Moss Foto 2
Tim
Geschreven door
Tim v/d Reijden
  • Co-owner
  • Sneakerhead sinds 2000

Alles over deze auteur